WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De tofste illustratoren volgens de bloggers van PRCHTG

Sinds PRCHTG actief is op Instagram verbazen ze zich over alle (buitenlandse) creatieve talenten die op het platform te vinden zijn. Van illustratoren uit Engeland tot schilders uit Spanje en kunstenaressen uit Utrecht; allemaal met een unieke eigen stijl. Daarom: de tofste illustratoren uitgelicht.

vtwonen 2020 | Blog PRCHTG roze tinten posters side-table

vtwonen 2020 | Blog PRCHTG roze tinten

Favoriet: mooie posters

Met een stukje tape aan de muur, in een lijst ergens in een kale hoek op de grond omringd door andere ingelijste exemplaren of juist heel clean in zijn eentje keurig aan een spijker: voor mooie posters kunnen wij allerlei plekken bedenken. De mooiste posters/prints maken de illustratoren hieronder!

MadoMado

Allereerst is daar het Deense MadoMado met de inmiddels bekende Moods: simplistische gezichten die allerlei soorten uitdrukkingen weergeven, in prachtige kleurstellingen. Je zou ze ook wel verantwoorde smileys kunnen noemen. Maar ze hebben nu ook hele toffe prints met letters en het alfabet. Ook kregen we al een voorproefje van keramiek voorbijkomen – en laten we daar nou ontzettend fan van zijn. De lijsten zijn al even mooi. Zag je ooit een half oranje, half roze exemplaar?

Zag je ooit een half oranje,

half roze lijst?

vtwonen 2020 | Blog PRCHTG oranje vaas gevuld met bloemen

Anna Dusza

Ook van het werk van de Poolse Anna Dusza smullen wij. Zij gebruikt het perfecte palet om haar gekke wezens (van deze kip en dit gekke mannetje kun je toch alleen maar heel blij worden?) vorm te geven. Ook is ze een kei in grafische figuren in hele fijne composities. De prints zijn op heel mat papier afgedrukt waardoor ze nog mooier worden.

Helena Ravenne

De Duitse Helena Ravenne maakt naast prints ook designs voor verpakkingen en covers voor tijdschriften. Haar werk herken je aan de wat meer pastelkleurige tinten en ze kiest vaak bloemen en fruit als onderwerp uit. Nog een tip: bekijken de ontwerpen van kunstenares Gayle Mansfield als je van typografie houdt. Misschien ken je haar nog van ons kerstblog. Wij zijn dol op haar eenvoudige, maar toffe combinatie van knallende kleuren en strakke letters.

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers