WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Dit zijn de lievelingsvazen van de bloggers van PRCHTG

De pronkkasten, dressoirs, lades en keukenkastjes van Jessica en Fleur van PRCHTG staan bol van de vazen. Soms tot ergernis van hun huisgenoten: ‘Alwéér een nieuwe vaas?’ Toch kunnen Jessica en Fleur zich niet inhouden: deze prachtexemplaren móeten ze even met je delen.

geel en wit gestreepte vaas van hay met bloemen
vaas van glas en schaal van glas voor een blog van PRCHTG

Snoepig vaasje

In ons laatste vazenblog stond glas centraal, want van glas worden we nu eenmaal erg gelukkig. Vooral als het gekleurd is of op de een of andere manier spiegelt. Ja, we lijken soms net eksters. Vandaag bespreken we twee zeer uiteenlopende modellen: één die opvalt en knalt en één die door zijn vorm en handigheid uitblinkt.

Eerst het gele snoepje: de Juice vaas van Hay. Bijna letterlijk een snoepje, want hij lijkt als twee druppels water op Franse berlingots, van die keiharde ouderwetse zuurtjes. De gele kleur versterkt de gedachte aan Frankrijk: zonnig en zomers. Soms vullen we deze loeizware en prachtig gemaakte vaas met een boeket, maar leeg straalt hij ook.

Mooie maandag

En dan die handgeblazen glazen vaas in Jessica’s keuken. Door zijn perfecte formaat, mooie zachte randen en eenvoudige vormgeving trekt deze vaas niet álle aandacht en laat hij zo je bloemen stralen. De Monday vaas van het Nederlandse merk Puik, over wie we al eens eerder blogden, kan naar een hoger niveau worden getild door hem in een goud- of zwartkleurige standaard te plaatsen. Zet hem in een kaal hoekje op de vloer (als je tenminste geen rondlopende honden, kruipende baby’s of wilde kleuters in huis hebt zoals wij) of geef hem een plekje op je aanrecht.

De fruitschaal naast de Monday vaas verdient ook een voetnoot. We hebben al eens verteld dat we fan zijn van het Deense Raawii met hun zachtroze en knaloranje vazen en kannen. Deze glazen schaal is van hun nieuwste collectie en die is móói!

Dit gele snoepje staat prachtig

met én zonder bloemen

PRCHTG

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

nog meer: bloggers