WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Budget versus design

Wie denkt dat wij alleen maar (duur) design kopen, heeft het mis. Bovendien hóeft design helemaal niet duur te zijn. Ikea is daar een heel goed voorbeeld van. Iedereen heeft wel iets van deze Zweedse interieurgigant is huis, te denken aan de alom bekende Billy of Pax-kasten, de plastic drinkbekers en Ribba fotolijsten. In deze blogpost stylen we een Ikea bureautje met betaalbare items.prchtg_budget_design_1

prchtg_budget_design_2

prchtg_budget_design_3

Top design(ers)

Al meer dan eens lanceerde Ikea prachtige collecties in samenwerking met bekende topontwerpers. Zo waren daar de populaire Sinnerlig-items van Ilse Crawford en ontwierp het Nederlandse duo Scholten & Baijings voor de PS-collectie van 2014 een tweetal klokjes voor onze Zweedse vriend.

Klassiekers

Wij vinden het bijzonder om te zien hoe bepaalde Ikea items echte ‘klassiekers’ zijn geworden. Één daarvan is de kandelaar die wij nog regelmatig – in zwart of wit – voorbij zien komen op Instagram en blogs. De zwarte schommelstoel ‘Ellan’ uit 2007 (gemaakt van recycled materiaal gemengd met houtresten) is een blijvertje. En wat dacht je van de staande spiegel – ook uit de PS collectie van 2014? Die doet echt niet onder voor een spiegel van andere bekende Scandinavische labels en daar gaan we nog jaren plezier van hebben.

Prijs

Design hoeft niet altijd superduur te zijn. Kaars ‘Tallow’ van Ontwerpduo is hier het levende bewijs van. Zeker als je hem niet opbrandt, blijft het een toffe eyecatcher in elk interieur. Verknocht zijn wij aan onze toolbox van Vitra, multifunctioneel én fijn om te zien: dat is voor ons design. En als je van een beetje speuren op internet houdt, vind je vaak de fijnste koopjes. Ook Marktplaats is een goede plek om je slag te slaan, wij kochten er bijvoorbeeld allebei een – als nieuwe – lamp van Muuto voor weinig.

PRCHTG

PRCHTGAllebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

nog meer: bloggers