WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Planten in de kinderkamer

Planten hebben een positief effect op ons. En dus ook op onze kinderen! Met planten in huis wordt de lucht een stuk schoner en dit heeft een bewezen gunstig effect op onze kinderen. Eigenlijk best gek dat je niet veel planten op kinderkamers voorbij ziet komen. Want naast dat het gezond is voor je kindjes, staat groen altijd leuk en gezellig in welke kamer dan ook. Plantjes in de kinderkamerPlantjes in de kinderkamerPlantjes in de kinderkamer

Creatief met planten

Ondanks dat ik geen groene vingers heb, vind je bij Evie en Bram wel plantjes in hun kamertjes. Ik moet er alleen wel echt goed aan denken om ze water te geven. Gelukkig voelt Evie zich erg verantwoordelijk en helpt mij daaraan herinneren. Laat je creativiteit de vrije loop met de potjes of manier van neerzetten (ophangen) van de plantjes.

Bij ons thuis

Voor Bram zijn kamer gebruikte ik een kom en kopje van het merk House of Rym. De lieve gezichtjes maken het speels en passen qua kleur ook bij de rest van zijn kamertje. Je kunt natuurlijk ook zelf bestaande potjes van gezichtjes voorzien met behulp van een porselein stift. Ook leuk om samen te doen! In Evie haar kamertje ook een potje met een gezichtje en een ‘vlekken’ pot die we samen uitzochten bij de kringloop winkel. Toen wij afgelopen week samen in de Efteling waren, kwam daar de Sprookjesboom bij. Deze hebben we allemaal bij elkaar gezet in een roze mandje.

Meest zuiverende planten

Sommige planten zuiveren de lucht meer als andere planten. Het varen plantje in de ‘vlekken’ pot is van Ogreen en ik heb even opgezocht dat deze voor 23 m2 schone lucht geeft. Wil je vandaag nog planten in huis? Bij het tuincentrum kun je dan naar deze planten vragen:
– Klimop (Hedera Helix)
– Chlorophytum comosum (graslelie)
– Golden Pothos (Devil’s Ivy)
– Spathiphillum (lepelplant)
– Aglaonema (Chinese Evergreen)

Tip: Bij een babykamer, let erop dat je de planten wel op een plek zet waar de baby/peuter niet bij kan komen!

Oh MarieSuzanne de Jong, heeft van haar passie haar werk kunnen maken en is nu interieur stylist en eigenaar van &SUUS Interieur Styling & Blog. Met dit blog won ze de Dutch Mom Blog Award 2015 in de categorie Interieur & Lifestyle, ze blogt over haar interieur, werk, kinderen en alles wat ze leuk of mooi vindt om te delen. Omdat er zoveel moois te ontdekken is! Suzanne heeft een grote liefde voor kinderkamer styling, omdat je daar meestal nog een tandje creatiever mag zijn. Deze creatieve ideeën deelt ze graag op vtwonen.nl/ensuus

Bron tekst: Suzanne de Jong

nog meer: bloggers