WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Follow the call of the second hand discoball

Dat is de ironie van het leven. Dat de zon ongeveer 12 weken onafgebroken schijnt, tot die ene dag waarop je haar écht nodig hebt. Voor deze foto’s was het leuk geweest om te laten zien wat een geweldig effect discoballen geven als de zon erop schijnt. Maar helaas…mijn deadline en de bewolking die over Nederland hingen gooiden roet in het eten. Je zal het daarom moeten doen met deze foto’s, waarop je, als je je bril gepoetst hebt en er een vergrootglas bij pakt, die paar in de discoballen weerkaatste lichtstipjes op muur ziet.

Vintage discoballen

Want ik vond dus een paar discoballen bij de kringloop. Op zich geen wereldschokkende vondst, want je koopt ze ook gewoon nog bij Action of HEMA, maar discoballen zijn helemaal niet voorbehouden aan disco’s, en om dat hier te laten zien nam ik ze mee. Waarbij ik me wel afvroeg waarom iemand een partij discoballen naar de kringloop zou brengen. Viel het feestje waarop ze gebruikt zijn tegen? Misschien organiseerde iemand een surprise party voor een geliefde, terwijl die geliefde juist die avond het plan opvatte om die relatie op te breken? Je weet het niet hè?

Dat maakt de kringloop nu ook zo leuk (nou ja voor mij dan, niet voor die arme stakker van dat mislukte feestje natuurlijk): al die spullen die er liggen hebben een verhaal. En wat dat verhaal is, dat kan je er zelf bij fantaseren. Heerlijk vind ik dat.

Discoballen in een stolp

Hoe dan ook, discoballen zijn ontzettend leuk om aan je interieur toe te voegen, ook als de zon niet schijnt. Het leuke is ook dat ze in iedere stijl passen (kijk hier maar eens op het vtwonen loves vintage Pinterestbord. Je kan er een voor het raam hangen voor het lichtjeseffect, maar dat is misschien wel een erg voor de hand liggend idee. Ikzelf groepeerde mijn gekringloopte discoballen in een grote stolp, voor een iets grootser effect. Als je dat ook wil doen, leg de discoballen dan zó in de stolp dat je de kant waarmee je ze normaal gesproken ophangt naar binnen legt. Dan kijk je niet tegen die lelijke hangertjes aan. Wil je echt een groots effect creëren, dan koop je net zoals Anki of Nina de eindbaas der discoballen op Marktplaats.

Huiskamerdisco

“Ga je heel veel dansen, mamma?” vroeg mijn dochter toen ik thuiskwam met die tas discoballen. Ook best een goed idee! Misschien dat ik dus ooit nog een huiskamerdisco begin. De discoballen heb ik al in huis. Yolo!

Oh Marie!

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/oh-marie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

nog meer: bloggers