WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Terug van weggeweest: mijn Perzische kleedje

Mijn broer en ik hebben verscheidene interieuritems die wij over en weer van elkaar geadopteerd hebben. Zo heb ik ooit zijn vintage Mushroom lamp van Verner Panton geadopteerd (waarbij hij tot op de dag vandaag het recht heeft om hem terug te roepen) en hangt bij hem mijn oude Brunklaus Shady Tree lampenkap (die ik op mijn beurt niet terug hoef). Je zult begrijpen dat het zweet me uitbreekt, als mijn broer langskomt en opmerkt wat een mooie lamp het toch is. Ik verdenk hem er zelfs van hier stiekem een soort duivels genoegen in te scheppen.Rood Perzisch tapijt in de werkkamer van Oh Marie! Rood Perzicht tapijt van Oh Marie!

Krabkleed

Maar, om terug te komen op het onderwerp, zo is het ooit ook gegaan met dit Perzische kleedje. Hij lag bij mijn broer in huis (hij kreeg hem weer uit de boedel van iemand die overleden was) en nu ligt hij alweer jaren bij ons. Het kleedje is van ongekende kwaliteit, zo blijkt. Na jaren gebruikt te zijn als krabkleed, schuier en knuffelmuur door onze kat Molly, ziet hij er nog even patent uit als toen hij net uit de winkel kwam. (Tenminste, daar ga ik even voor het gemak van uit, ik was er immers niet bij.)

Moeilijk exemplaar

Ik zou liegen als ik niet al een paar keer overwogen heb het ding vrijwillig terug te geven. Ik vond het kleedje namelijk altijd een beetje moeilijk. Niet omdat hij krom is, dat vind ik juist wel charmant, maar die bordeauxrode kleur leek nergens écht in huis te passen. Dus toen we de zolder opsplitsten om er een extra werkkamer te maken (een werkkamer delen met je Lief klinkt leuk, tenzij één van de twee de babbelziekte heeft – ik laat in het midden wie), borg ik hem op en legde er een kleed van Ferm Living neer. Allemaal tot groot verdriet van onze kat.

Liefde voor bordeauxrood

Door mijn nieuwe liefde voor bordeauxrood en na een paar kleine aanpassingen op de zolderkamer, besloot ik het kleedje weer eens neer te leggen. Wat blijkt? Hij past perfect! Je zou Molly eens moeten zien, nu haar favoriete kleed weer op zolder ligt. Als ze met dat kleed kon trouwen, dan zou ze het zonder twijfel doen. Het enige minpunt is dat mijn broer nu al twee voorwerpen heeft om me mee te chanteren.

Vintage kleden

Als je er niet vies van bent, of het niet vervelend vindt om een kleed te laten reinigen, dan is de kringloop een goed adres voor vintage kleden voor een zachte prijs. Misschien vind je er niet direct een exemplaar dat handgeknoopt is, maar een replica in dezelfde kleurschakeringen is natuurlijk ook helemaal goed. Perzische tapijten passen met hun aardetinten trouwens ook perfect in de huidige urban jungle- en rotantrend!

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle, geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder.

nog meer: bloggers