vtwonen

Kringloopspullen die je interieur karakter geven

Deze vaas was nogal een twijfelgeval bij het samenstellen een lijstje van potentiële onderwerpen voor mijn gastposts voor vtwonen. Het is namelijk wel écht een glazen Eiffeltoren en alleen op papier klinkt dat al zo tacky dat de verleiding om hem te kwalificeren als ongeschikt blogmateriaal groot is.

Eiffeltoren vaas

Eiffeltoren vaas

Kitsch

“Maar hij is toch een keer meegekomen na een kringloopbezoek?” hoor ik je denken. Klopt. Ik heb namelijk ook een kant die valt op kitsch. Zoals je hier al een keer kon lezen, vind ik dat kitsch best mag, zeker als het van glas is. Glas is bescheiden en kan daarom qua kitsch best wat hebben.

Luchtverfrisser

Toch had ik best spijt toen ik ermee thuis kwam. Niet om de voor de hand liggende reden, maar omdat er iets luchtverfrisser-achtigs in deze glazen Eiffeltoren gezeten bleek te hebben. Ook met luchtverfrissers is niets mis, maar wel als ze je hele woonkamer overnemen. De Eiffeltoren was op dat moment dichterbij een enkeltje glasbak dan bij een blogpost. Gelukkig bleek hij goed uitspoelbaar en waren we van de lucht in huis verlost.

Karakter

Ik zette het ding op tafel met een akelei uit de tuin en vond hem ineens eigenlijk hartstikke leuk. Kijk, je kan alle woon- en trendconventies volgen en nooit een glazen Eiffeltoren mee naar huis nemen. Maar juist dit soort grappige/gekke/kitscherige/leuke (al zullen de meningen daarover verdeeld zijn) items maken een interieur nu juist zo persoonlijk. Kringloopspullen met een twist geven je huis karakter. Ze weerspiegelen de persoonlijkheden van de bewoners.

Wat die glazen Eiffeltoren over mijn persoonlijkheid zegt, hou ik wijselijk in het midden. Want wat zegt het, om te beginnen, over een persoon die ooit in Parijs was en als souvenir een fles Eiffeltorenluchtverfrisser meebracht…?

Oh Marie

Oh MarieMarlous Snijder heeft een neus voor kringloopschatten. Wat een ander weg doet, is voor haar een bron van inspiratie. Op vtwonen.nl/ohmarie deelt ze haar recente vondsten én hoe je ze integreert in je interieur. En beloofd: het zijn kringloopschatten die iedereen vinden kan. Anders is de lol er al gauw af natuurlijk. Marlous is hoofdredacteur van Oh Marie!, hét tegendraadse weblog voor de creatieve geest. Op dit weblog vind je wekelijks inspiratie op het gebied van styling, vintage, fotografie en lifestyle geleverd door Marlous in samenwerking met stylisten, fotografen, illustratoren en ontwerpers.

Bron: Tekst en fotografie Marlous Snijder

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Marloes op 25 juli 2016 om 23:37

Marlous! Ik wil zo graag weten hoe je aan de poster van Manon komt! Ik wil hem ook heel graag maar kan hem nergens vinden..

>

vtwonen op 27 juli 2016 om 12:25

Hoi Marloes, Marlous heeft deze poster gevonden op Marktplaats. De herkomst is dus onbekend. Het is de cd hoes van De Jeugd van Tegenwoordig.

>

K op 6 juli 2016 om 20:23

Dat flesje ken ik! Zo'n 18 jaar geleden eenzelfde exemplaar meegenomen met verschillende gekleurde lagen badzout erin (toch beter als luchtverfrisser ????). Ben wel benieuwd uit welke kringloop hij komt, heb hem zelf een aantal jaren geleden weggeven richting het zuiden des lands. Na deze blog heb ik er spijt van ;)

Shop suggesties

Inspiratie suggesties