kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Shameless plant shelfie: alle planten verzamelen!

Een paar jaar geleden alweer werd ik door Igor en Judith van Urban Jungle Bloggers bekend met de term ‘plant shelfie’. Deze term staat, logischerwijs, voor een plank met planten erop!

#plantshelfie

Ik schreef er destijds een blog over voor Urban Jungle Bloggers en ook vele andere volgers van UJB gingen aan de slag met dit begrip. Erg leuk en inspirerend om te zien hoe andere groenliefhebbers dit vertaalden en deelden op hun social kanalen! Wanneer je op Instagram zoekt op de hashtag #plantshelfie krijg je ook talloze leuke beelden te zien van planken of kasten gedecoreerd met groepjes planten.

Groene plankenwand

Deze hashtag inspireerde mij om weer eens een eigen Plant Shelfie te maken. Waar kon dit beter dan op mijn zolder… Ik ben namelijk de trotse eigenaar van een heuse groene plankenwand! Hier stal ik normaal gesproken al mijn vintage vondsten die ik nog moet fotograferen of opknappen voor mijn webshop. Nu creëerde ik wat ruimte voor een kleine plantenfamilie.

Mooi bruin is niet lelijk

Uit mijn verzameling vintage keramiek koos ik wat bloempotten en vazen in verschillende bruintinten en combineerde dit met wat frisse witte exemplaren. Voorheen koos ik vaak liever voor fellere kleuren of pasteltinten (die ik nog steeds erg kan waarderen). Echter begin ik retro keramiek in mooie naturel- en bruintinten ook steeds mooier te vinden. Juist tegen een fris gekleurde wand als deze (Vol Tijm van Flexa) komen deze kleuren prachtig tot hun recht. Mooi bruin is dus niet lelijk!

Alle planten verzamelen

Zo’n Plant Shelfie kun je natuurlijk gemakkelijk ook thuis uitproberen. Heb je een leuk wandrek aan de muur hangen, een wandkastje of gewoon een paar planken? Vul deze dan eens volledig met een verzameling mooie planten en je hebt zo je eigen #plantshelfie!

MY ATTIC

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers