WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De hangplant als eyecatcher

In september is de woonplant van de maand: de hangplant! Helemaal leuk want ik ben gek op hangplanten… Ze zijn vaak zo lekker eigenwijs met hun sprieten alle kanten op, het is soms net een bos haar! 

hangplant

kamerplant

zaagcactus

Van plant tot hangplant

Je hebt ze in alle soorten en maten, hangplanten. Kenmerkend is natuurlijk dat de sprieten & bladeren naar beneden groeien. Maar eigenlijk kun je van iedere plant een hangplant maken door ze met een mooie plantenhanger op te hangen. Een welbekend fenomeen is de macramé techniek om een plantenhanger te maken. Er zijn talloze workshop te volgen, wat trouwens ook nog hoog op mijn to-do lijstje staat. Maar waar laat je zo’n hangplant nou eigenlijk?

Aan de haak

Bij mij thuis houden we van makkelijk… Daarom hebben we in verschillende ruimtes een haak in het plafond gedraaid. Of beter gezegd, we boorden een gat, stopten hier een plug in en draaiden hierin de haak vast. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat je planten met potgrond en al naar beneden kletteren! Zo hebben wij een haak (inclusief hangplant) aan het plafond in de huiskamer boven de bank, in mijn werkkamer boven mijn bureau en in de slaapkamer boven het vintage wandmeubel. Ik wissel regelmatig van hangplanten op deze plekken en heb ook verschillende plantenhangers in mijn bezit. Als je liever geen gaten boort in je plafond kun je bijvoorbeeld ook een hangplant ophangen aan het handvat van je (schuine) dakraam of je maakt een haak aan de wand die ver genoeg uitsteekt zodat de plant nog wel genoeg ruimte heeft om lekker te hangen.

Zaagcactus

Dit keer ontving ik van Green Lifestyle Store deze prachtige hangplant met de opvallende naam “Epiphyllum Anguliger”. Ik denk dat dit wel 1 van mijn favorieten is vanwege de leuke kronkels in zijn stengels, zo bijzonder wat de natuur allemaal voor creaties produceert! Wat je misschien niet zo direct verwacht, is dat deze plant familie is van de cactus en hij wordt soms ook wel de “zaagcactus” genoemd vanwege de zigzag-vormige stengels. In een enkel geval kan het wel eens voorkomen dat er witte bloemen groeien uit deze plant, dit gebeurd meestal in de herfst maar is vrij uniek!

Ik hing de zaagcactus in onze slaapkamer, een echte eyecatcher omdat hij een flink formaat heeft en een frisse groene kleur. Ik knoopte een vrij simpele plantenhanger van wat touw dat ik nog had liggen. Om een beetje in dezelfde lijn als de hangplant te blijven, koos ik hiernaast voor de krulvaren genaamd “Asplenium Osaka” die ook een soort gekruld blad heeft en dus erg mooi past bij de hangplant. Ik wordt er blij van, deze groene accenten in onze slaapkamer!

Je kunt de Epiphyllum Anguliger hier bestellen.

My Attic

Oh MarieMarij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog My Attic.

Bron: Tekst en fotografie Marij Hessel

nog meer: bloggers