WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY leren plantenhanger

Laat het maar aan Marij van My Attic over om een bijzondere plantenhanger (van restjes leer!) te bedenken.

DIY leren plantenhanger - vtwonen - blog My Attic

Het leukst aan deze diy is dat hij is gemaakt van allerlei bij elkaar gesprokkelde

spullen in huis.

Van restjes leer

Net als dat je naar mijn mening nooit genoeg planten kunt hebben, heb je ook nooit genoeg plantenhangers of plantenstandaards. Ik schreef eerder al een blog voor vtwonen over een diy plantenstandaard en ook schreef ik al eens een blogpost over een diy plantenhanger. Deze diy plantenhanger maakte ik van wat restjes leer, 2 houten gordijnringen, dun macramé touw en een oud leren schaatsbandje. Echt een project waar je niet veel tijd aan kwijt zal zijn, beloofd! Hieronder leg ik stap voor stap uit hoe je zo’n leren plantenhanger kunt maken.

DIY leren plantenhanger - vtwonen - blog My Attic
DIY leren plantenhanger - vtwonen - blog My Attic

Stap 1

Leg een rond bord op een stuk leer en trek het bord over met een pen. Knip de cirkel uit met een stofschaar en leg de cirkel neer met de goede kant naar beneden. Teken nu vier punten af waar een gaatje (voor het touw) mag komen. Teken daarna steeds kleinere cirkels af op het leer maar laat de lijn niet doorlopen. Houd ongeveer 4 lijnen per cirkel aan. Je kunt hiervoor kleinere schoteltje gebruiken of bijvoorbeeld een mok of kommetje maar je kunt dit natuurlijk ook uit de losse pols tekenen. Zorg ervoor dat de lijnen voor de openingen verspringen zodat de gaten niet precies onder elkaar komen. Knip de lijnen open met de stofschaar.

Stap 2

Doorboord de vier punten voor de gaten met een priem. Knoop vier lange stukken touw door de vier gaatjes. Verwijder de schroeven uit de gordijnringen en bind ze aan elkaar met een stuk macramé touw. Vouw het leren schaatsbandje dubbel om een van de ringen en gebruik dit straks als ophanghaak.

Stap 3

Knoop de vier lange touwen bovenaan samen vast aan de onderste ring en hang de plantenhanger op met het leren bandje aan een haak aan het plafond. Plaats een plantje met pot in de plantenhanger en check of alles recht hangt. Klaar is je diy leren plantenhanger!

DIY leren plantenhanger - vtwonen - blog My Attic
DIY leren plantenhanger - vtwonen - blog My Attic

Bij elkaar gesprokkeld

Het leukst aan deze diy is dat hij is gemaakt van allerlei bij elkaar gesprokkelde spullen in huis. Ik heb er dus niets nieuws voor hoeven aanschaffen! Houten gordijnringen vind je vaak bij de kringloop. Ik vond er laatst een zak vol van en nam de ringen mee omdat je deze altijd wel kunt gebruiken voor leuke zelfmakers. Ik bewaar dit soort dingen samen met stoffen, touw, mooi papier en ander knutselmateriaal in mijn ladekast op mijn werkplek. Het komt altijd wel weer van pas tijdens een creatieve uitspatting.

My Attic

My Attic - blogger - vtwonen

Bron: tekst en fotografie Marij Hessel

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

nog meer: bloggers