Mobielen in alle soorten en maten

beeld vtwonen Beeld

Waar een mobiel eerder vooral bekend stond om zijn sussende functie boven een babybedje of een commode, kunnen wij nu eigenlijk geen ruimte bedenken die niet opknapt van een houten, messing of zelfs kunststof variant. Hoog aan een plafond of in een kaal hoekje, eventueel zelfs aan een kapstokje of kledingrek. Zeker weten dat er ook bij jou nog een plekje gevuld kan worden met een van deze drie leukerds.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld

undefined

Dolly

Dolly is van Russische makelij. Het echtpaar Lisa en Zhenya vormen samen Levi Flower en ze maken naast glazen terraria ook hele toffe kinetische mobielen. Handgemaakt uit staaldraad op basis van evenwicht en versierd met negen bloemblaadjes van messing die heel subtiel dansen. Zelfs een heel klein zuchtje wind zorgt voor een kalmerende, bijna hypnotiserende beweging. De mobiel kwam in een mooie verpakking vanuit Moskou naar ons toe, met een handgemaakte gouden zegel op het inpaklint. Door de fijne prijsjes in de Etsy-shop zou je in de verleiding kunnen komen om er jezelf ook eentje cadeau te doen, sorry dat we je weer op ideeën brengen.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld


Shapemixer

Wat een internationaal blog is dit geworden! De mobiel met walvissen, vervaardigd uit acryl, komt helemaal uit Israël. Adva Yehuday heeft daar haar studio Shapemixer opgericht. Het transparante materiaal zorgt voor een heel fijn schaduwspel op muren en plafonds. En de vissen laten je kleintje vast heerlijk dromen over een rustgevende oceaan.

Lees verder onder de advertentie
beeld vtwonen Beeld


Projekt Dzioopla

De rondreis eindigt in Polen waar we deze houten mobiel met vogeltjes vonden. Projekt Dzioopla maakt verschillende varianten, met wintervogeltjes (met een prachtige kleur rood), bosvogeltjes of deze mix in het zwart-wit. Allemaal handgemaakt van eiken, geverfd en geïmpregneerd met veilige verf en natuurlijke olie. Deze mobielen zijn niet alleen een lust voor het oog, ze stimuleren kinderen ook nog eens hun visuele coördinatie te trainen. Hoe heerlijk om wakker te worden naast zes van deze schattige, hangende vogeltjes.

Lees verder onder de advertentie

PRCHTG

beeld vtwonen Beeld

Allebei de durf om onverwachte kleuren met elkaar te combineren, de voelsprieten om de nieuwste trends op het gebied van vormgeving eruit te pikken en de drift om dit alles te stylen en fotograferen: Jessica en Fleur van PRCHTG zijn dagelijks zoet met hun interieurs. De perfecte roze fauteuil van een bekend Scandinavisch label, een vintage vitrinekast waarin allerhande keramiek van onontdekt talent blinkt, maar ook een iconische lamp van een gevestigde naam: design in de breedste zin van het woord is hun grote liefde. De fijnste merkjes, woonhotspots en tofste items delen ze graag met jullie op vtwonen.nl/prchtg.

Bron: tekst, fotografie en styling: Fleur & Jessica

Lees verder onder de advertentie