WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Veranderdrang

De lente is nu toch echt begonnen. Heerlijke dagen achter de rug en daarbij al een aantal maanden druk met mijn voorjaarsplannen door het hele huis. Slaapkamer van blogger Mamoesjka - bed met nachtkastjeSlaapkamer van Blogger Mamoesjka - kussensSlaapkamer van Blogger Mamoesjka - behang van Motiflow en roze lampSlaapkamer van Blogger Mamoesjka - kledingkast

Slaapkamer als opslagplaats

Ik wissel graag per seizoen mijn kleuren en accessoires, maar daarbij is onze slaapkamer langzaam veranderd in een opslagplaats. Dozen, bouwmaterialen en spullen die ik vorige week nog heel leuk vond, maar nu ineens niet meer. Herkenbaar, please?

Het was echt een grote puinhoop! Midden in de nacht wakker worden en dan de zware beslissing moeten nemen of je wel of niet gaat plassen. Blijven liggen was de meest veilige optie.

Opruimen

Mijn man werkt veel en komt graag thuis in een opgeruimd huis. Hij overwoog een brief te schrijven aan RTL: “Help, er ligt een stapel kleurstaaltjes op het toilet.” Tikje overdreven, maar ik begrijp het wel. Ik ben nogal aanwezig in mijn gezin en maak gewoon graag rommel in huis om vervolgens weer blanco te kunnen beginnen.

Ik ging aan de slag en heb daarbij alle spullen uit de slaapkamer opgeruimd. Mijn rug doet nog zeer van dat ene kastje in mijn eentje naar zolder tillen, maar we kunnen weer lopen en ‘s nachts veilig naar het toilet.

Fris behang

Opruimen zorgde voor veranderdrang en ik besloot een nieuw behangetje aan te brengen. Behangen is tegenwoordig niet meer zo’n hels karwei, maar ik krijg het toch altijd voor elkaar om al de behanglijm in mijn haar en onder mijn nagels te verzamelen. Afin, eerst rommel maken en dan rust creëren!

Ik koos voor een wit behang met lichtgroene tinten van Motiflow, ontworpen door designer Lotta Lorier. Heerlijk fris en in combinatie met licht beddengoed geeft dit mij het ultieme schone en opgeruimde gevoel. Mijn meubels mochten blijven. De kasten zijn van mijn oma geweest en dit zijn echt items die voor altijd blijven!

Rust

Wat heb ik dit de laatste maanden gemist! De dag afsluiten in een schoon en opgeruimde slaapkamer. In de ochtend wakker worden en kunnen genieten van de fluitende vogels in plaats van krakende dozen en vuile sokken die hardop riepen: “Ik hoor hier niet.”

Vanavond op tijd naar bed en genieten van de rust.

Mamoesjka

MamoesjkaIlona van Mamoesjka is fulltime moeder en graag bezig in huis. In haar hoofd heeft ze al honderden studies gevolgd en is ze met tientallen nieuwe hobby’s begonnen. Als ze moest kiezen tussen de was opvouwen of boodschappen doen, welk muurtje zou ze dan gaan schilderen? Ilona is altijd op zoek naar leuke spulletjes; vintage of nieuw. Ze vindt het heerlijk om haar huis te veranderen en kan uren zoet zijn met het schuiven van meubels en accessoires. De basis van haar huis is wit, waardoor de gekleurde items extra aandacht krijgen. Een huis vol kleur en gezelligheid! Op vtwonen.nl/mamoesjka deelt ze haar kleurrijke ideeën.

Bron: tekst en fotografie Ilona.

nog meer: bloggers