WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Delfts blauw

Mijn hoofd zit altijd vol met ideeën. In gedachten heb ik al honderden studies gevolgd en heeft mijn huis al verschillende woonstijlen gezien.Blauwe muur in de keuken van MamoesjkaBlauw behang en accessoiresDelfsblauw servies van Mamoesjka

Inspiratie overal

Ik vind het leuk om regelmatig iets nieuws te bedenken en laat me graag door alles in het leven inspireren. Een kleurige tekening van mijn kinderen, een verpakking uit de supermarkt of een simpel stuk fruit geeft mij regelmatig nieuwe kleurinspiratie. Iedereen laat zich onbewust inspireren door de dingen op straat, online en in de winkels. Als ik bijvoorbeeld in de ochtend een gele auto zie rijden, een kind in een gele regenjas voorbij zie lopen, onderweg een veld met gele bloemen tegenkom en de zon schijnt, dan eet ik waarschijnlijk in de middag een banaan en koop ik een shirtje of een pak servetten in diezelfde gele kleur!

Oma-achtig

Vorig jaar is mijn oma overleden. Ik nam haar servies in huis dat al jarenlang zorgvuldig door haar werd gebruikt. Het roomstelletje dat enkel bij feestjes op tafel kwam, gaf mij een dosis inspiratie.
Ik vond de kleuren blauw met wit altijd een beetje oma-achtig, maar blauw is ook de kleur van mijn dagelijkse jeans en blauw straalt rust uit! Ondanks dat mijn hoofd soms blijft hangen bij het Delfts blauwe omaplaatje, wilde ik blauw gaan uitproberen.

Blauw

Ik kocht enkele blauwe accessoires en al snel kwam ik erachter dat blauw echt heel mooi staat met mijn huidige kleuren roze en wit. Ik wilde meer! Ik schilderde een muurtje en kocht een behangetje met blauwe bloemen.
Ondanks het vele blauw in huis heb ik nu niet een volledig blauw interieur. Ik combineer de blauwe items graag met allerlei andere kleuren, waardoor ik kan blijven afwisselen.

Aan de slag

Wil jij ook blauw toepassen in je interieur? Je kunt kiezen voor één blauwe eyecatcher, zoals bijvoorbeeld een blauwe stoel of een blauwe muur. Wil je het wat voorzichtiger aanpakken? Ga dan voor een blauwe opvallende vaas, kussen of poef. Combineer enkele blauwe accessoires met je huidige accessoires en je zult zien dat blauw zich laat kleuren met bijna alles.

Behang: Motiflow
Verf: SPS CP 210-011

Mamoesjka

MamoesjkaIlona van Mamoesjka is fulltime moeder en graag bezig in huis. In haar hoofd heeft ze al honderden studies gevolgd en is ze met tientallen nieuwe hobby’s begonnen. Als ze moest kiezen tussen de was opvouwen of boodschappen doen, welk muurtje zou ze dan gaan schilderen? Ilona is altijd op zoek naar leuke spulletjes; vintage of nieuw. Ze vindt het heerlijk om haar huis te veranderen en kan uren zoet zijn met het schuiven van meubels en accessoires. De basis van haar huis is wit, waardoor de gekleurde items extra aandacht krijgen. Een huis vol kleur en gezelligheid! Op vtwonen.nl/mamoesjka deelt ze haar kleurrijke ideeën.

Bron: tekst en fotografie Ilona

nog meer: bloggers