WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vrolijke accessoires: kinderboeken

De leukste accessoires in een kinderkamer? Kinderboeken! Want wat zijn er toch veel mooie en bijzondere exemplaren te vinden! Gelukkig is Javian ook gek op boeken en heb ik een goed excuus om regelmatig nieuw leesvoer te kopen. Bij deze een aantal favoriete kinderboeken en een leuk nieuwtje. 

mamalifestyle kinderboekenmamalifestyle kinderboeken illustratiesmamalifestyle boeken baby

Boeken kiezen

Soms is het lastig kiezen in de boekwinkel, want er is zoveel keuze aan prachtige prentenboeken. Meestal laat ik me leiden door prachtige illustraties, vrolijke onderwerpen en inmiddels hebben we ook favoriete illustratoren/schrijvers.

Chris Haughton

De boeken van Chris Haughton zijn groot favoriet in huis, inmiddels hebben we ‘Mama kwijt’ over een kleine uil, ‘Stoute hond’ en ‘Ssst, we hebben een plan’. Allen prachtig en leuk om voor te lezen. Daarnaast zijn de boeken van Nijntje altijd goed volgens Javian.

Favorieten

Daarnaast hadden we een tijdje geleden een berenperiode, want de boeken ‘Maar waar, beer?‘ over een bijzondere vriendschap en ‘Beer’ met vrolijke illustraties van Ingela P Arrhenius gingen overal mee naartoe. Inmiddels zijn de Gruffalo en ‘De blauwe vinvis’ groot favoriet, beiden verjaardagscadeautjes.

Een broertje of zusje erbij

Maar er zijn ook wat nieuwe favorieten bij sinds we weten dat ik weer zwanger ben. Met groot plezier leest Javian ‘Wat zit er in je buik, mama‘ waarbij hij op zijn allerhardst lacht als er een draak in mama’s buik zit. En natuurlijk ontbreekt ‘Kleine Pluis’ niet, extra leuk om samen met Nijntje te wachten op de nieuwe baby.

Mamalifestyle

Marike Bijlsma portretfotoSinds de komst van zoon Javian heb ik er een heleboel nieuwe hobby’s bij: kinderkamer stylen, kinderkleding shoppen en kinderfeestjes tot in de puntjes bedenken. Ondertussen deel ik al het moois wat ik tegenkom op Mamalifestyle.nl. Voor vtwonen zal ik laten zien hoe dat er uitziet achter de schermen: de zoektochten naar mooie kinderspullen, het DIY’en met een loslopende peuter en het allemaal samenbrengen in huis én tuin.

nog meer: bloggers