kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

5 tips bij het organiseren en stylen van een kinderfeestje

Elke kinderverjaardag hoort een feest te zijn, tenslotte is er weer een jaar met mijlpalen voorbij. Maar hoe maak je nou van een verjaardagsfeest echt iets bijzonders én moois? Ik laat het zien aan de hand van Javian’s tweede verjaardagsfeest met familie en vrienden. 

Indianen verjaardag - kinderfeestje Mamalifestyle.nl Indianen verjaardag - kinderfeestje Mamalifestyle.nltotempaal kinderfeestje zelf maken

1. Begin vroeg

Het zou natuurlijk erg leuk zijn als je jezelf fulltime kon bezig houden met het plannen van kinderfeestjes, maar de realiteit is vaak anders. Begin daarom op tijd met het plannen van alle praktische zaken zoals een datum, locatie en wie er mogen komen.

2. Tijd voor een thema

Het organiseren van een kinderverjaardag is een stuk makkelijk als je kiest voor een thema. Even zoeken naar ‘kids party’ op Pinterest levert een hoop opties en inspiratie, want van werkelijk elk thema is wel iets moois te maken, kijk bijvoorbeeld eens op Kara’s Party Ideas. Kies naast een thema ook een kleurenpalet zodat je zeer gericht kunt gaan organiseren.

3. Verzamelen maar

Als je toch al op Pinterest aan het zoeken bent naar een thema, gebruik het dan ook vooral om alle inspiratie te verzamelen. Het helpt enorm als je bij een geschikte ‘pin’ kijkt bij gerelateerde afbeeldingen. En kijk niet naar of het totaalplaatje klopt, maar of er een idee bij zit dat je kunt gebruiken. Je kunt het namelijk altijd aanpassen aan jouw kleurenpalet.

Misschien kom je tijdens je zoektocht nog tips tegen voor shops met bijpassende feestdecoratie, wanneer je alles verzamelt op een Pinterest board heb je het gelijk bij de hand als je het wilt gaan kopen.

Bekijk bijvoorbeeld het Pinterestboard wat ik maakte voor het indianenfeestje van Javian.

4. En dan stylen

Als de praktische zaken geregeld zijn en er een thema bepaald is, kun je aan de slag met feestdecoratie zoeken. Denk ‘out of the box’ en ga ook langs bij winkels die niet per se feestdecoratie verkopen, maar bijvoorbeeld wel rietjes of servetten hebben.

Veel kinderfeestjes maken gebruik van veel felle – soms zelfs schreeuwerige – kleuren, maar dat kan ook anders. Een feest met allemaal zwart-wit decoratie en de mascotte van jullie thema als eyecatcher is juist heel indrukwekkend. Of kies voor zachte pastelkleuren en laat de taart de absolute knaller zijn qua kleuren, figuren en smaak natuurlijk.

5. Zelf maken

Alles wat je niet kunt vinden, kun je uiteraard zelf maken! Om de tweede verjaardag van Javian aan te kleden hebben we onder andere zelf een totempaal gemaakt van kartonnen dozen die we hebben ingepakt met verschillende prints cadeaupapier, je kunt het hele stappenplan voor de totempaal op Mamalifestyle.nl bekijken.

Maar denk ook aan het zelf maken van slingers, teken bijpassende figuren of symbolen op lampionnen of gebruik bijvoorbeeld ansichtkaarten of posters voor meer sfeer. Wij gebruikten ansichtkaarten en posters van Sparkling Paper met indianen, tipi’s en dromenvangers.

Op Mamalifestyle.nl kun je het complete verslag van Javian’s indianenfeestje bekijken.

Mamalifestyle

Marike Bijlsma portretfotoSinds de komst van zoon Javian heb ik er een heleboel nieuwe hobby’s bij: kinderkamer stylen, kinderkleding shoppen en kinderfeestjes tot in de puntjes bedenken. Ondertussen deel ik al het moois wat ik tegenkom op Mamalifestyle.nl. Voor vtwonen zal ik op vtwonen.nl/mamalifestyle laten zien hoe dat er uitziet achter de schermen: de zoektochten naar mooie kinderspullen, het DIY’en met een loslopende peuter en het allemaal samenbrengen in huis én tuin.

nog meer: bloggers