WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

#projecthometobe 4: een giga fotomuur maken

Reeds als 3-jarig kwijl-monstertje dat door het huis slenterde met haar versleten teddybeer, heb ik iets met foto’s. Geweldig toch hoe je met één druk op de knop leuke momenten uit je leven kan vastleggen. Om er vervolgens op elk moment naar terug te kijken, inclusief bijhorende herinneringen.

fotomuur herinneringen

Plan A, B & C

Het lief deelt gelukkig dezelfde fascinatie voor vastgelegde plaatjes, en daarom willen we heel graag iets doen met die overload aan foto’s die we door de jaren heen hebben verzameld. Nu is het een uitdaging om dat op een zodanige manier te doen dat het past binnen de Scandinavische/minimalistische stijl die ons toekomstige stekje zal hebben. (FYI, als we op schema blijven, krijgen we de sleutel binnen enkele weken. #whoopwhoop) En hoe je het ook draait of keert, met ons betrekkelijk klein/knus appartement zijn te veel kadertjes aan de muur een no-can-do. Het opdelen van een kleine muur maakt die optisch nog kleiner. En dat willen we natuurlijk niet. Om nog maar te zwijgen over de talloze gaatjes die je moet maken. En in een pas geverfde muur is dat extra pijnlijk. Plan B dan maar… kadertjes op kasten plaatsen, #oldschool. Maar wacht eens even… veel kasten gaan we ook al niet hebben. Dat valt dus ook weg als optie. Plan C dan maar?

fotomuur fotowall

Giga memorie fotomuur 2.0 to the rescue

Maar toen, op een mooie zonnige zaterdagochtend (ofzo) zagen we het licht! Ik kwam per toeval bovenstaande inspiratiebeelden tegen op Pinterest. We waren meteen verkocht! Geweldig idee toch?! Eén gigantische kader met daarin een verzameling van je mooiste en leukste momenten met vrienden en familie. Netjes en toch op een warme manier samen verzameld. Een fotowall maar dan net dat tikkeltje anders. Het handige hieraan is dat je op deze manier je memorie fotowall heel eenvoudig kan verplaatsen. Een nieuw kastje gekocht voor in je slaapkamer waardoor die grote kader niet meer past? Easy, pick it up en breng het naar de woonkamer of hal. Geen gedoe met gaatjes in de muren of gebrek aan ruimte om kaders te zetten.

fotomuur herinneringen

Aan de slag!

Wat heb je nodig?

– Een kader is vrij essentieel. Vooraleer je die aanschaft meet je best eerst even de muur op waar je die wilt plaatsen/hangen om zeker te zijn dat die past.

– Eens je weet hoe groot je memorie fotowall ongeveer wordt, kan je uitrekenen hoeveel foto’s je nodig hebt om je kader mooi op te vullen. (Hou vooral rekening met witruimte tussen de foto’s.)

– Done? Oké! Haal dan maar een flinke dosis geduld boven. Want nu is het tijd om foto’s te selecteren. En doorheen duizenden foto’s gaan om die te vinden vraagt toch wat tijd. ^^

– Bestellen! Easy. Wij hebben ervoor gekozen om vierkante foto’s te bestellen, 10x10cm. Instagramstyle!

– Puzzelen maar! Eens je die foto’s en kader hebt kan je beginnen met het echte werk. Fun gegarandeerd met al die leuke herinneringen.

fotomuur foto diy

#projecthometobe 4: work in progress. De eerste reeks foto’s zijn gekozen, besteld en geleverd. Nu nog even wachten op de trouwfoto’s van m’n bestie want daar zitten gegarandeerd pareltjes bij. Eens we die ook besteld hebben kan de kader afgewerkt worden. Hoewel we waarschijnlijk op zoek gaan naar een nog groter exemplaar. Dan is het kwestie van die tegen de muur te zetten of op te hangen en die giga memorie fotowall is een feit. Eitje!

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar (toekomstige) eigen appartement in hartje Gent.

Foto’s en tekst: Aurélie Van Houte | Pinterest inspiratiebeeld via blog.dallasshaw.com

nog meer: bloggers