WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

#projecthometobe 12: een kleine maar luxueuze badkamer op maat

Het is gebeurd! Na 2 jaar plannen, werken en beslissingen (her)maken, zijn we officieel verhuisd! Hoewel het nog wat draaien en keren is om onze weg te vinden, begint onze woning wel als een thuis aan te voelen.

Twijfels

De tweede ruimte die we onlangs echt afgewerkt hebben is de badkamer. En één ding is duidelijk geworden… Een badkamer hoeft niet groot te zijn om comfortabel en luxueus aan te voelen. Eén van onze voornemens was om dat aan onszelf te bewijzen. Want ja, de eerste keer toen we een werfbezoek hadden en in onze badkamer-to-be stonden, waren er twijfels. Enorme twijfels…

Klein maar fijn

Wat blijkt nu, een kleine badkamer is hyperpraktisch. Als je het juist aanpakt tenminste. De beperkte oppervlakte en het gebrek aan daglicht dwong ons om goed na te denken over wat we nodig hebben, wat nice-to-haves zijn en hoeveel opbergruimte we daadwerkelijk nodig hebben. Na lijstjes opstellen & schetsen maken was de conclusie simpel: we hadden een op maat gemaakt badkamermeubel nodig!

wastafel kraan zeep badkamerkast accessoires detail handdoeken zeep plant handdoeken kapstok

Meubel (DIY), spiegelkasten (2dehands), kraanwerk (Van Marcke), handdoekhouder (Menu), handdoeken (Ferm Living en Zara home), make-up beker en marmer spullen (Morres), zeepje (souvenir)

Op maat gemaakt

Een op maat gemaakte kast zorgt ervoor dat er geen hoeken verloren gaan en het geeft automatisch een luxueuzer gevoel. Enkele tekeningen later was het ontwerp klaar. Dat betekende een extra to do voor de papa. Gelukkig hebben we tijdens een van onze afspraken op de werf alles mooi kunnen opmeten en kon hij er al vroeg genoeg aan beginnen. Om nog meer bergruimte te creëren zonder nuttige ruimte op te geven, hebben we het in de hoogte gezocht. Spiegelkasten over de volledige breedte.

Details

Om een tikkeltje luxe en wellness gevoel te integreren, hebben we gekozen voor trendy marmeren details, mooie elegante kranen en een regendouche. Maar omdat een badkamer ook vooral praktisch moet zijn, mag je zeker de kracht van accessoires niet vergeten. Een handdoekhouder zodat je snel en eenvoudig die natte handdoek kwijt kan, een leuke beker voor je make-up penselen en extra verlichting zodat het gebrek aan daglicht geen storende factor wordt.

#projecthometobe 12: we waren er niet altijd even gerust in, maar onze kleine badkamer is best wel geslaagd. Op termijn komt er misschien nog extra verlichting boven de spiegelkasten, maar daarvoor is het eerst sparen geblazen.

Over Aurélie van lovelifelovefashion.be

Digital Marketing Assistent en Grafisch Designer by day, blogster by night. Aurélie Van Houte creëerde lovelifelovefashion.be in 2013, en heeft sindsdien nog geen seconde spijt gehad. Ze houdt van het leven, mode, lolcats én interieur. Voor vtwonen probeert ze de dromen die op haar bucketlist #projecthometobe staan waar te maken. Ze pimpt meubeltjes, spaart voor de leukste interieuritems en creëert zo een echte thuis in haar eigen appartement in hartje Gent.

nog meer: bloggers