WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Hotspot: lunchcafé Curcuma in Gouda

Binnenkort een dagje naar Gouda? Bezoek dan ook zeker lunchcafé Curcuma. Hier kun je niet alleen lekker lunchen, maar ook ontbijten, borrelen of gewoon een kopje koffie drinken. En: de hele kaart is biologisch, vegetarisch en om van te smullen.Curcuma GoudaCurcuma GoudaCurcuma Gouda

Over lunchcafé Curcuma in Gouda

Midden in het Goudse Groenendaalkwartier vind je Curcuma. Deze vegetarische hotspot past hier perfect. Want in deze wijk vind je nog veel meer prachtige groene winkels en restaurants.

Eind september 2016 opent Curcuma haar deuren. Hiermee komt de droom van Birgit Rutgers uit. Het kriebelt al jaren om haar eigen horeca-onderneming te beginnen. Met Curcuma draagt Birgit haar steentje bij aan een betere wereld. En ze bewijst meteen dat dat niet saai of smakeloos hoeft te zijn. Integendeel.

Groen in de hoofdrol

De menukaart is geïnspireerd op bekende foodies en bloggers. Zoals de heerlijke ontbijtjes, die je de hele dag mag bestellen. De lunchkaart is aangepast aan het seizoen: denk aan een verwarmende curry in de winter en een frisse fruitsalade in de zomer.

Zin in iets zoets? Kies voor de wortel-cranberrycake of een gebakje van Holynut: glutenvrij, vegan en sojavrij. En ook borrelen kun je hier eindeloos, met biologische wijnen of bijzondere bieren plus hartige borrelhapjes.

Van het interieur word ik trouwens ook erg blij. Tussen al dat groen voel ik me meteen thuis. Birgit gebruikt zoveel mogelijk tweedehands bouwmaterialen en meubilair. Zo zijn de krukken bij het raam van oude traktorstoelen gemaakt.

Duurzame route

Breng jij binnenkort een bezoekje aan Curcuma? Neem dan deze route mee, met nog veel meer leuke duurzame winkels en restaurants in Gouda. Veel plezier!

Curcuma vind je op Korte Groenendaal 21 in Gouda

Laura en James

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar duurzame blog Laura en James. Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven.

Bron: fotografie www.lauraenjames.com | fotografie portret Danique van Kesteren | tekst www.lauraenjames.com

 

nog meer: bloggers