WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sustainable Worlds – plantenlamp in een glazen pot

Gaan jouw planten ook vaak dood? Zonde, maar wel herkenbaar. Ook voor designer Jonael van der Sloot. Daarom bedacht hij een ‘self sustaining plant’ oftwel planten in een glazen pot die zichzelf in leven houden. Met een lampje erin. Alles wat je moet doen is twee keer per jaar een klein beetje water toevoegen. Moet lukken toch?

self sustaining plant in glazen pot lamp interieur sla salad bar amsterdamself sustaining plant in glazen pot lampSustainable worlds

Jonael van der Sloot groeide op in de natuur in Argentinië en Chili. Zijn ‘planten lamp’ is ontstaan uit ruimtegebrek. Nu hij in Amsterdam woont, heeft hij niet de ruimte en de natuur om zich heen zoals in Zuid-Amerika. Door de planten in een glazen pot te stoppen,  creëert hij een magische groene wereld. Één die zichzelf ook nog eens in stand kan houden, door de beschermde leefomgeving. En als een plantje wel dood gaat, is dat mest voor de andere planten.

Design: planten in glazen potten

De Sustainbable Worlds die Jonael maakt, bevatten ook nog eens een lampje. Hierdoor heeft de planten lamp ook een praktische functie. Dat die het goed doen in je interieur, laat Jonael zien in zijn interieurdesignprojecten van zijn hand. Zoals bij de populaire SLA saladebars in Amsterdam.

Wil je ook zo’n planten lamp in een glazen pot? Je kunt ze bestellen via Jonael’s website. De Sustainable World wordt dan op maat voor je gemaakt en je kunt hem ophalen in Amsterdam.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie Jonael van der Sloot | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers