WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Stijlvol duurzaam speelgoed

Herken je dat? Dat je in zo’n grote speelgoedwinkel staat en eigenlijk niets ziet wat je echt mooi vind? Daarom shop ik liever duurzaam speelgoed van kleinere, onbekende merken. Vaak van hout en met aandacht gemaakt. Hieronder mijn favorieten.

duurzaam speelgoed pinchtoys memory met natuurlijke vormenHandgemaakt duurzaam speelgoed van Pinch Toys

Minimalistisch en van fijne natuurlijke materialen, als katoen, hout en vilt. De handgemaakte items van Pinch Toys nodigen uit om te spelen én te leren. Alle items, zoals de vintage houten auto’s, worden geverfd met natuurlijke kindvriendelijke verf. Leuk om te weten: Als je de memory direct bij Pinch Toys bestelt, moet je even wachten. Deze wordt namelijk speciaal voor jou met de hand gemaakt.

duurzaam speelgoed wee gallery kussens en plaids met zwart-witte print duurzaam speelgoed wee gallery servies voor baby's met dierenStijlvol zwart-wit speelgoed van Wee Gallery

Wie zegt dat zwart-wit niet leuk is voor kinderen? De eerste zes weken ziet je baby zelfs niets anders. En ook lang daarna blijft speelgoed met een hoog contrast het meest interessant. Dave –leraar- en Surya –grafisch ontwerper- zagen dit ook bij hun kinderen. Ze begonnen met zwarte lijnen op wit papier. Toen die verveelden maakte Surya er dieren van, waar je hele verhalen bij kunt bedenken. Inmiddels tekent zoon Siddu ook mee en brengt Wee Gallery art cards, dekens, kussens en servies op de markt.

duurzaam speelgoed kiko+ houten auto's met grafisch zwart-wit patroon duurzaam speelgoed kiko+ kauwgomballenautomaat van hout met kralenJapans design kiko+

Het Japanse kiko+ maakt duurzaam speelgoed van hout met een stijlvol kleurenpalet. Ze werken hiervoor samen met diverse gastontwerpers. Het speelgoed wordt van FSC hout gemaakt. Wat denk je van dit kauwgomballenautomaat? Er komen kralen uit. Die had ik wel gewild als kind. En die grafische auto’s doen het ook leuk als decoratie als je kind er niet mee speelt.

duurzaam speelgoed flatout frankie keukentje van kartonnen doosFlatout Frankie – speelplezier van karton

Spelen jouw kinderen ook uren met een kartonnen doos? De items van Flatout Frankie stimuleren de fantasie nog meer. Zoals een een stoere racewagen of een kartonnen keukentje. De keuken heeft een oven aan de ene kant en een koelkast aan de andere. Goed voor uren kook- en speelplezier. Je kunt het ontwerp ook nog beschilderen. De collectie wordt van duurzame ongebleekte materialen gemaakt en milieuvriendelijk bedrukt. Ze zijn plat te versturen, wat ook beter is voor het milieu.

Al dit mooie duurzame speelgoed shop je bij Selected by James, de webshop van Sanne. Hier vind je duurzaam speelgoed, vaak handgemaakt. Items die stijlvol kunnen rondslingeren, maar ook echt leuk zijn om mee te spelen. Goedgekeurd door kinderen dus. Vandaar ook de naam van de webshop: James is de zoon van Sanne.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie 1, 2 Pinch Toys | 3, 4 Wee Gallery | 5, 6 kiko+ | 7 Flatout Frankie | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers