WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Soetwaer – natuurlijk prachtig

I love Instagram. De mooiste foto’s komen voorbij en achter deze afbeeldingen zitten prachtige verhalen. Zo ontdekte ik ook het Instagram-account Soetwaer van Nicola Kloosterman. Lees hieronder haar verhaal.

Soetwaer door Nicola Kloosterman kussens op stoel met print geïnspireerd op de natuurSoetwaer door Nicola Kloosterman zeefdrukt print geïnspireerd op de natuurSoetwaer door Nicola Kloosterman indigo print geïnspireerd op de natuurHet verhaal achter Soetwaer

Soetwaer bestaat nog niet zo lang. In het begin van dit jaar ging Nicola van start. Haar liefde voor patronen en textiel vertaalde ze naar een kleine collectie. In het Grafisch Atelier Alkmaar zeefdrukt ze deze ontwerpen op stof. De hele collectie is handwerk. Zo worden de kleuren voor iedere drukgang met de hand gemengd.

Natuurlijk in alle opzichten

Nicola woont vlak bij het bos en de duinen. Dat de natuur haar inspireert zie je duidelijk terug in de collectie. Iedere dag vindt ze iets wat ze mee naar binnen neemt. Al die schatten, van bloem tot steen, deelt ze op haar Soetwaer Instagram-account. Een mooi kijkje achter de schermen dus. En de collectie wordt ook op een verantwoorde manier gemaakt. ‘Ik vind het niet meer dan logisch dat als je een product toevoegt aan de wereld, je daarmee zo min mogelijk schade aanricht’, aldus Nicola. Daarom gebruikt ze inkten op waterbasis, drukt ze op biologisch katoen en worden de kussenhoezen in een Nederlands atelier genaaid.

Verkooppunten Soetwaer

De collectie is verkrijgbaar in de Soetwaer webshop. En, we hebben de primeur, zal vanaf begin december verkocht worden bij Sukha Amsterdam. Mijn favoriete winkel in Amsterdam, gefeliciteerd Nicola!

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie Soetwaer | Tekst www.lauraenjames.com

 

 

 

nog meer: bloggers