WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Het Griekse sprookje dat Coco-Mat heet

Nachtrust. Mijn favoriete woord, maar met 2 kleine kinderen niet echt aan de orde. Ik tref wel maatregelen. Zo slaapt niets zo lekker als een fris opgemaakt bed. En ik koop regelmatig een nieuw dekbedovertrek. Maar m’n matrassen, die gaan al even mee… Gek eigenlijk, voor een plek waar je zo’n 8 uur per nacht doorbrengt. Of zou willen doorbrengen.

natuurlijke matrassen Coco-Matnatuurlijke matrassen Coco-MatWegdromen

En toen lag ik tijdens de VT Wonen & Designbeurs ineens op een Coco-Mat bed. Op een natuurlijk matras van eucalyptus en zeegras. ‘Oeh, fijn’, verzuchte ik. En dat niet alleen:

Het verhaal van Coco-Mat zelf leest als een sprookje

Er was eens een Griekse man, die op zoek was naar de zin van het leven. Op een mooie sterrennacht viel hij op het strand in slaap. Die nacht droomde hij hoe hij mensen kon helpen om meer te dromen. Dit werd de missie van Coco-Mat: een bed dat hemels slaapt, zodat je uitgerust en gelukkig wakker wordt.

Dat dromen doe je op 100% natuurlijke matrassen

Alle Coco-Mat matrassen worden opgebouwd uit laagjes van natuurlijke materialen. Veel lagen: de een zacht, de ander ondersteunend. Van eucalyptus, katoen, wol en linnen.  Of zelfs cactus.

Dat klinkt misschien wat stekelig voor een matras. Maar de vezels reguleren de luchtvochtigheid en houden de omgeving droog. Handig voor een matras, aangezien iedereen ‘s nachts 0,5 tot 2 liter uitzweet.

Met de hand gemaakt

Het duurt trouwens bijna 20 dagen om een éénpersoons matras te maken. Alle producten worden in Griekenland gemaakt en ook de materialen zijn zoveel mogelijk lokaal.

Benieuwd hoe zo’n matras droomt? Er zijn wereldwijd 694 hotels waar je op Coco-Mat kunt slapen. Kun je het zelf testen. Slaap lekker.

Laura en James

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Je kunt haar volgen op haar duurzame blog Laura en James. Ze schrijft hier over duurzame kleding, natuurlijke verzorging en biologisch eten. Voor jou en je kind. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven.

Bron: tekst www.lauraenjames.com | fotografie: Coco-Mat

 

 

 

 

 

nog meer: bloggers