WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

De mooiste duurzame kinderkleding uit Nederland

Ja, het is hartje zomer. Maar de nieuwe wintercollecties liggen alweer in de winkels. In deze blog deel ik de leukste Nederlandse merken op het gebied van duurzame kinderkleding: Gray label, nOeser en kidscase.

duurzame-kinderkleding-nederland-gray-label-tipiduurzame-kinderkleding-nederland-gray-label-salopette-jongen-donkerblauw

Unisex duurzame kinderkleding van Gray label

Gray label is een Amsterdams merk voor baby’s en kinderen van nul tot acht jaar. Geen prints of felle kleuren, maar stijlvol oudroze en nachtblauw. Oftewel: voor de kleine minimalist. Alles wordt gemaakt van een mooie kwaliteit biologisch katoen.

De unisex collectie is het hele jaar verkrijgbaar. Twee keer per jaar worden er seizoensitems aan toegevoegd. Mijn favoriete item? De salopette in denim blauw. Een half jaar geleden was ie snel uitverkocht, maar deze tuinbroek is nu opnieuw verkrijgbaar. Het was het wachten waard. James draagt ‘m bijna iedere dag.

duurzame-kinderkleding-nederland-noeser-fish-print-mint duurzame-kinderkleding-nederland-noeser-fish-print-mint-baby

nOeser – dierenprints op biologisch katoen

Iedere collectie van nOeser is gemaakt van gecertificeerd biologisch katoen. Naast de fijne effen basic items, staan in de prints dieren centraal. Dit seizoen zijn dat Bruno the bear, Freddy the fish en Bob the bird. Deze duurzame kinderkleding zag ik in januari al tijdens modebeurs kleine fabriek. En nu hangt het stoere Freddy the fish broekje eindelijk in James zijn kast.

duurzame-kinderkleding-nederland-kidscase-baby-okerduurzame-kinderkleding-nederland-kidscase-jongens-navyduurzame-kinderkleding-nederland-kidscase-meisjes-oker

Stijlvol kleurenpalet en de mooiste breisels

Kidscase is mijn favoriete duurzame kinderkledingmerk als het aankomt op kleur. Oker, indigo, oranje highlights op een basis van wijnrood en off-white. Subtiele tinten stijlvol gecombineerd met rijke kleuren. Deze volwassen kleurencombinaties worden uitgevoerd in zachte stoffen en mooie breisels, zo zijn ze perfect draagbaar voor kinderen. Wanneer de wintercollectie in hun webshop verkrijgbaar is, koop ik voor James een stoer chunky vest.

laura-en-jamesLaura de Jong is dé groene curator. Op vtwonen.nl vind je haar wekelijkse expositie, met de leukste, mooiste en meest inspirerende duurzame alternatieven. Wel groen, geen gedoe. Daarom deelt Laura altijd de achtergrondinformatie, dan hoef je dat zelf niet meer uit te zoeken. Je kunt haar ook volgen op haar blog Laura en James.

Bron: Fotografie 1, 2, 3, 4 Gray label | 5, 6 nOeser | 7, 8, 9 kidscase door Edel Verzijl | Tekst www.lauraenjames.com

nog meer: bloggers