Kandelaars van klei

beeld vtwonen Beeld

Aan het einde van het jaar is het extra leuk om rond te struinen in kringloopwinkels vindt Marij van My Attic. En met de schatten die je daar scoort kun je heel feestelijke dingen doen!

Lees verder onder de advertentie

Heerlijke chaos

Bijna iedere kringloopwinkel heeft tijdens deze maanden namelijk een kerstafdeling. De een groter dan de ander maar altijd een heerlijke chaos met kitscherige beeldjes, kleedjes, slingers, gekleurde kerstballen en kaarsen in allerlei vormen. Er is door de jaren heen een leuke verzameling kerstdecoratie ontstaan bij ons thuis die een aardig deel van de vliering in beslag neemt!

Bloemstreekkaarsen

Wat ik ook geregeld tegenkom op de kerstafdeling van de kringloop zijn bloemsteekkaarsen. Van die dunne lange kaarsen die oorspronkelijk bedoeld zijn om in een lekker fout kerststuk te steken. Tijdens een recent kringloopbezoek besloot ik een doosje mee te nemen. Het leek me leuk om de kaarsen te gebruiken voor handgemaakte kandelaars van klei…

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Imperfectie

Ik koos voor zelfhardende klei in een terracottakleur en liet mijn creativiteit de vrije loop. Ik deed in de eerste instantie erg mijn best om perfecte en strakke vormen te maken van de klei maar helaas bleek ik daar nog niet behendig genoeg voor te zijn. Bij nader inzien waren die imperfecte vormen best mooi! Ik maakte er kandelaars van in verschillende vormen en hoogtes en gaf sommigen een streeppatroon met behulp van een mesje. Als laatst duwde ik de kaarsen er voorzichtig in en liet de kandelaars uitharden.

Lees verder onder de advertentie

Gezellig groepje

De kandelaars zijn mooi bij elkaar in een groepje voor wat extra gezelligheid met kaarslicht. Ook mooi: verdeel de kandelaars van klei over de kersttafel en combineer ze met wat kersttakken. En heb je nog een stukje klei over? Steek er dan wat kersttakken in! Wanneer de kaarsen zijn opgebrand kun je prima weer een nieuwe bloemsteekkaars in de kandelaar zetten. Laat er voor de zekerheid eerst wat druppels kaarsvet in vallen voor extra stevigheid.

My Attic

beeld vtwonen Beeld

Marij Hessel heeft naast haar liefde voor vintage, DIY’s & keramiek ook een enorme voorliefde voor groen. Haar verzameling kamerplanten groeit gestaag want zij kan geen tuincentrum verlaten zonder een nieuwe plant onder haar arm. Op vtwonen.nl/myattic laat Marij zien welke kanten je allemaal op kunt met groen in huis. De mogelijkheden zijn eindeloos! En je hoeft echt geen groene vingers te hebben! Voor meer inspiratie kun je Marij volgen op haar blog MY ATTIC.

Lees verder onder de advertentie

Bron: Tekst Marij Hessel | Fotografie Marij Hessel