WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Je huis in herfstsfeer: maak een decoratief moodboard

Mijn favoriete seizoen breekt stillaan aan. Ja, ik hou echt van de herfst! Ze brengt zoveel mooie kleuren en gezelligheid met zich mee. Alle andere seizoenen hebben ook hun charme, maar de herfst heeft voor mij iets speciaals. Tijd voor boswandelingen en pompoensoep en dekentjes in de zetel. Een nieuw seizoen geeft mij ook altijd goesting om ons interieur wat te veranderen. Kleine aanpassingen, maar ze kunnen zo enorm veel sfeer brengen.

Trek de natuur in!

Vaak ga ik in de natuur op zoek naar mijn decoratie. Goedkoop en leuk om te doen! Dat vind ik het mooist en maakt het authentieker. Geen plastieken Halloween spulletjes voor mij. Meestal trek ik het bos is en verzamel ik dennenappels, eikels, mooie bladeren, kastanjes, takken en mos. Allemaal zaken die zich perfect lenen tot het creëeren van een eigen herfstsfeer of een mooie tafeldecoratie. Daarbovenop is het ook nog eens een hele leuke gezinsactiviteit om op een zonnige zondagmiddag te doen. Maar uiteraard zijn er ook tal van deco winkels die een ruim assortiment spulletjes hebben. Als je vooral hier kiest, neem dan items die zo natuurgetrouw of zo echt mogelijk zijn.

Decoratief moodboard

Bij decoreren denken de meesten direct aan kransen of bloemen, maar het kan ook anders. Anders en bovendien heel erg eenvoudig! Ik ging op zoek op pinterest en kwam op het idee om een decoratief moodboard te maken in de hal.

Wat heb je nodig?

  • Enkele leuke herfstbeelden
  • Enkele leuke herfstquotes of spreuken
  • Een plateau met een rechte basis (ik kocht de mijne bij Action)
  • Goed klevende plakband

Hoe ga je te werk?

Heel simpel! Je snijdt de beelden in een leuk formaat en schikt ze op de plateau. Aan de ommezijde van je prenten kleef je de plakband dubbel en daarna maak je ze vast. De plateau kun je vervolgens zetten op een plaats naar keuze. Het mooist komt het tot zijn recht als je ook de ruimte errond wat herfstig aankleed. Op de foto’s zie je dat ik wat leuke vazen gebruikte, bruin glas vind ik zo mooi om in de herfst te gebruken. Wat takjes ecalyptus, eikels, dennenappels en kastanjes maken het geheel af. Oh ja en een geurkaars die hoort ook helemaal bij de herfst toch?

Wat vind je van de creatie in mijn hal? Ga je binnenkort zelf ook aan de slag? Ik wens je alvast een gezellige, mooie en warme herfst toe. Geniet van elk moment.

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Of nee vier, want sinds kort is ze mama geworden van Lucet. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

nog meer: bloggers