WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Een interieur in blauwgroen, de kleur van onze Noordzee

Heb je er al eens op gelet, op de kleuren van onze Noordzee? Uniek in de wereld denk ik en jammergenoeg wordt er vaak op neergekeken. Wanneer de kleur van de Noordzee vergeleken wordt met zuidelijker gelegen oceanen vinden mensen de onze vaak minder mooi. Niets is minder waar nochtans. De blauwgrijze kleur is namelijk heel divers en ook een echte inspiratiebron voor veel van mijn stylings. Toen het lief en ik onlangs een weekend naar Utrecht gingen, werd ik nog maar eens herinnerd aan hoe mooi ik blauwgrijs eigenlijk vind.

In het EYE hotel, waar we verbleven in Utrecht, worden de kleuren van de Noordzee overal doorgetrokken. De kamers kregen allemaal een of meerdere accentmuren en overal werden accesoires in die kleur neergezet. Kleine vaasjes, bloempotjes, foto’s aan de muur,… Ook het ontbijt wordt er opgediend in een blauwgrijsgroen servies. Kopjes, bordjes,… Dat zorgt ervoor dat alles een mooi geheel vormt en het zorgt ook voor herkenbaarheid. Doordat je alles in een bepaald kleurenpatroon optrekt, moet je je ook minder zorgen maken of alles wel bij elkaar gaat passen. Ton sur ton werkt namelijk altijd heel erg goed!

Ook bij KEET in Rotterdam kwamen we trouwens mijn favoriete kleur tegen!

Wat vind jij van de kleur en van het geheel? Werkt goed met wit, maar ook met de zwarte accentjes hé?

Ook zin om naar Utrecht te gaan? Ontdek hier enkele leuke eetadresjes, gespot door mijn collega-blogger.

Over Eliza van Ergenstussenin.be

Eliza De Waele heeft drie grote passies: schrijven, interieur en de Belgische kust. Of nee vier, want sinds kort is ze mama geworden van Lucet. Voor vtwonen schrijft ze over woonschatten aan zee, want als local kent ze de leukste plekjes en vindt ze de mooiste schelpjes om haar huis te decoreren. Sinds maart 2012 vind je haar ook op haar eigen blog Ergenstussenin, waar ze alles deelt over interieur, styling en de renovatie van haar huis.

nog meer: bloggers