vtwonen

Zomers blauw met een toefje geel

Terwijl ik druk in de weer ben met de fotografie en tekst voor deze blog, komt de regen met bakken uit de hemel. De zomers in Nederland: soms stralend en warm en soms nat en herfstig. Vandaag is zo’n trieste dag, dus ik besluit het zomerse gevoel in huis te brengen. Met grafische items in blauw, plus voor een zonnig effect een paar accenten in geel.

zomers blauw

zomers blauw

zomers blauw

Oud en nieuw

Ik hang een aantal blauwe items bij elkaar: een poster van mijn eigen hand, een oud Delftsblauw bord, mijn mooie StoryTile, een oud bordje van Koninklijke Tichelaar Makkum en de Goldie Plate van Donna Wilson als gele zon bij het geheel. Een mooie mix van oud en nieuw!

In mijn ouderlijk huis hangt in de hal bij de trap, zolang ik mij kan herinneren, exact hetzelfde Delftsblauwe bord. Ik vond op markplaats een zelfde exemplaar en hier in huis herinnert het me aan de fijne jeugdjaren bij mijn ouders. Het bordje van Makkumer aardewerk is ook een kringloopvondst.

Storytile

Over de StoryTile schreef ik eerder al een blog en ik vind deze tegeltjes zo gaaf: een Oud Hollandse tegel in een nieuw jasje. Ik maak het zomerse hoekje af met een Bromelia Vrisea. Deze kamerplant heeft een prachtige gele bloem en geeft mijn blauwe hoekje een exotische finishing touch.

Laat het buiten maar regenen, de zomer is hier binnen!

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze wekelijks haar inspiratiebronnen en liefde voor grafische vormgeving. Veel plezier!

Bron fotografie en tekst: Elske Leenstra

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Manon op 4 december 2016 om 21:04

Hoi Elske, erg leuk!
Ik ben op zoek naar de Goldie Plate. Waar heb jij deze gekocht?

Mvg Manon

>

Cyrelle op 27 juni 2016 om 09:17

Het ziet er super leuk uit die borden aan de muur. Ik wil zelf ook graag een compilatie maken van verschillende borden. Maar vroeg me af waar ik de haakjes / ophang systeem kan kopen om de borden aan de muur te bevestigen

>

vtwonen op 28 juni 2016 om 08:40

Beste Cyrelle, bij Bord&meer vind je verschillende mogelijkheden om je borden op te hangen: http://bordenmeer.nl

Shop suggesties

Inspiratie suggesties