WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Leestip: LIEFKE Magazine

Het is fris maar zonnig winterweer, en er is nog meer vorst op komst voor de komende week. Laat maar komen! Niks heerlijker dan tijdens een lange wandeling met de hond de vrieskou opsnuiven. Of nog beter: een schaatstochtje op natuurijs! Na een middag buiten is het fijn thuiskomen. De warme sokken aan en op de bank, met een hete kop koffie of thee en vers leesvoer. Ik deel hier een heel fijne leestip met je: LIEFKE magazine.

Yfke en LIEFKE

Drie jaar geleden is LIEFKE opgericht door Yfke Metz, een creatieveling met liefde voor fotografie, styling en schrijven. Yfke was lang ziek en voelde zich nooit goed genoeg, mede door de impact van de (social) media. Als tegengeluid begon ze met haar eigen unieke online magazine: LIEFKE. Waarin ze herkenbare verhalen deelt en echte beelden, gericht op drie kernwoorden: rust, eenvoud en natuur.

Van online naar offline

Uiteindelijk verscheen LIEFKE begin dit jaar voor het eerste ‘offline’, in een papieren versie. Het is een magazine, maar eigenlijk voelt het aan als een boek. Er staan veel mooie foto’s, interviews, verhalen, columns en recepten in, maar ook veel wit. Veel pagina’s hebben ruimte, omdat zoals LIEFKE zegt: ‘We kiezen ervoor om niet alles te vullen, maar om ruimte te maken op de bladzijdes en in ons hoofd.’

Slow motion stand

Met een kop koffie binnen handbereik lees ik graag in LIEFKE magazine. Ik herken me in de verhalen en kan genieten van de pure foto’s die echtheid uitstralen. Elke uitgave heeft een eigen thema met verschillende items over voeding, interieur, mode, architectuur en de natuur. Maar altijd met het doel: even in de slow motion stand, even stilstaan bij jezelf. En inspirerend is het zeker, want hebben we niet allemaal wel eens momenten van vertraging nodig in ons leven, in deze snelle en drukke tijd? Ik zeker wel!

LIEFKE magazine

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar LIEFKE magazine? Elk seizoen verschijnt een nieuwe uitgave. Meer info vind je op de website.

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze haar momenten klein woongeluk. Veel plezier!

Bron: Tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers