WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Klein woongeluk volgens Elske: koffiedrinken met klassiekers

‘Klein woongeluk, wat is dat voor jou?’, vroeg vtwonen mij. Geluk zit hem voor mij in de kleine dingen, en net als in het leven geldt dat dus ook voor wonen. Gelukkig wonen in ons huis, waar we thuis en onszelf kunnen zijn. Dat is volgens mij woongeluk. Ik neem je mee in een klein momentje woongeluk.Klein woongeluk volgens Elske: koffiedrinken met klassiekers Koffietafel van Elske met designklassiekers Mok van Vitra, thermoskan van Stelton, kandelaar van Iittala
Thermoskan van Stelton, mok van Vitra, vaas van Piet Hein Eek, kandelaar van Iittala.

Aan de keukentafel

Woongeluk zit hem voor mij niet in grote, dure spullen. Of in een kast van een huis. Natuurlijk heb ik dromen en woonwensen, maar ook al worden deze niet waargemaakt, dan ben ik nog steeds ‘woongelukkig’. Zet mij maar aan de keukentafel met een mok dampend hete koffie, met een fijn magazine om door te bladeren, een verse bos bloemen in de vaas en de tijd die voorbij glijdt… Dan ben ik een blij mens!

Duurzaam

Steeds vaker kies ik spullen voor thuis die lange tijd meegaan. Tijdloze klassiekers. Met zorg ontworpen gebruiksvoorwerpen die goed en mooi blijven, ook al gaan er jaren voorbij. Dat is duurzaam, maar ook fijn omdat het huis niet dicht slibt met allerlei spullen die we eigenlijk niet nodig hebben.

Koffiedrinken met klassiekers

Ja, zet mij maar aan de keukentafel met een thermoskan gevuld met vers gezette koffie. Deze kan van Stelton is al ontworpen in 1977 en met recht een klassieker. Ook nog eens handig op zomerse dagen als we in de tuin zitten of op een verjaardagsfeestje als koffietijd even spitsuur is. Koffie drink ik het liefst als het flink heet is en uit een grote mok. Deze Love Heart mok van Vitra is perfect en het ontwerp is 10 jaar ouder dan ik ben.

Tijdloze styling

Een mooie vaas en een kandelaar, dat zijn wat mij betreft (naast fijne prints, posters en planten) wel mijn favoriete items om een hoekje mee te stylen. Een vaas gevuld met verse bloemen, daar raak ik niet op uitgekeken. En een kaarsje branden maakt het meteen gezellig, de ultieme sfeermaker! Deze prachtige en ruime vaas is van Piet Hein Eek (fair trade en handgemaakt) en de kandelaar is het tijdloze model Nappula van Iittala.

Zo kom ik de zaterdagochtend wel door. Schenk je nog een bakje in?

PS Ook fan van deze mooimakers? Je shopt de items uit deze blog nu t/m 30 augustus met 20% korting!

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze wekelijks haar inspiratiebronnen en liefde voor grafische vormgeving. Veel plezier!

Bron: Tekst & fotografie Elske Leenstra

nog meer: bloggers