WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Kleding en accessoires met een grafische touch

Van alleen de naam van de winkel word ik al blij: Sloppop Yeah! De producten uit deze shop zijn kleurrijk, origineel en met liefde gemaakt. Een klein Nederlands label, met een grafische touch, naar mijn hart. Ik stelde Liesbeth, het brein achter Sloppop Yeah, een paar vragen.Grafische touch

Grafische touch

Grafische touch

Sloppop Yeah

Wie is Sloppop Yeah?
Ik, Liesbeth en textieljunk, ben eigenlijk heel Sloppop Yeah. Van het ontwerp van een product tot de gang naar de brievenbus! Ik ontwerp, maak en verkoop kleding en (woon)accessoires zoals kussens, tassen en slingers.

Hoe is Sloppop yeah ontstaan?
Na onze verhuizing naar het buitenland in 2005 viel mijn baan als muziekdocent weg. Ik heb mijn hele leven al genaaid en mede doordat ik een dag in de week bij een designwinkel in Eindhoven werkte, is mijn liefde daarvoor weer aangewakkerd. En ja, de naam van de shop verwijst inderdaad naar het oude muziekprogramma Toppop Yeah!

Waar haal je je inspiratie vandaan?
Dat is een lastige vraag: mijn voelsprieten staan altijd aan, ik zie in de kleinste dingen iets. Dat kan bijv. al een label van een verpakking zijn. Als ik onderweg ben, ontstaan vaak concepten. Maar ook vreemde steden, mensen op straat en mooie gesprekken met collega’s of vrienden kunnen leiden tot een nieuw product. Inspiratie is overal.

Welk product is je eigen favoriet?
Dat is de slinger! Ik kan eindeloos variëren met kleur, patroon en lengte.

Wat is jouw ultieme interieurtip?
Blijf bij jezelf! En een andere goeie: doe maar wat! Dat laatste zal voor heel veel mensen moeilijk zijn, maar laat het maar gebeuren en dan zie je vanzelf of het klopt. Een iets concretere tip: haal alle accessoires en klein meubilair weg, kies een kleurpalet en ga opnieuw kijken naar het totaalplaatje.

Wat zijn je toekomstplannen met Sloppop Yeah?
Er is veel vraag naar mijn producten. In het najaar hoop ik een Nederlands naaiatelier gevonden te hebben die de productie op zich kan nemen. Ook komen er nieuwe producten bij op het gebied van wonen, zoals tafelkleden in typische Sloppopstijl. Op onze nieuwe woonplek wil ik workshops laten plaatsvinden en ik ben met andere ontwerpers bezig om nieuwe producten te ontwikkelen.

Wil je meer weten over of shoppen bij Sloppop Yeah? Alle info en producten vind je op Liesbeth haar website: www.sloppop.nl.

Elske

1-elske_profielfotoElske droomde er al jaren van om haar eigen kaarten en posters te ontwerpen. Ze volgde een opleiding grafisch ontwerp, startte een blog en er ging een wereld voor haar open. Inmiddels heeft ze haar eigen posters en kaarten, te koop op haar blog elskeleenstra.nl. In haar blog op vtwonen deelt ze wekelijks haar inspiratiebronnen en liefde voor grafische vormgeving. Veel plezier!

Bron tekst: Elske Leenstra. Fotografie: Sloppop Yeah

nog meer: bloggers