DIY zomerse kussens schilderen

beeld vtwonen Beeld
beeld vtwonen Beeld

Tijdens de lente- en zomermaanden probeer ik altijd de zon in huis te halen. Ik verander dan enkele accessoires en ga voor een kleurrijk & zonnig geheel. Dit jaar besloot ik om twee items toe te voegen die ik zelf gemaakt heb. Ik beschilderde twee witte kussenhoezen met vrolijke figuurtjes & kleuren en creëerde zo mijn eigen originele, zomerse kussens!
Witte bank Sigurd (IKEA), boek Kitchen Kulture (Gestalten), poster Keep it Simple van Sophie Janssens voor Het Poster Project (Told You So), kaartje met cactus (Sissy Boy), behangstaal (Farrow & Ball), kunstschapenvacht Tejn (IKEA), boek Ik en Mijn Plant (Wildernis Amsterdam), plant en wijnkisten privébezit.

Roze & blauw

Af en toe heb ik verandering nodig in mijn interieur. Dan begin ik plots alles te verdraaien & verschuiven. Ik vermoed dat het logisch is als je zo’n binnenhuisfreak als ik ben. Wat ik ook elk seizoen doe is mijn interieur een update geven. In de winter komen de warme details zoals plaids en kaarsjes naar boven, in de zomer de kleurrijke en frisse accenten. De twee kleuren verf waarvoor ik gekozen heb zijn gebaseerd op de Pantone trendkleuren van 2016: Rose Quartz & Serenity Blue. Het leek mij perfect om deze twee zuivere kleuren te schilderen op witte kussens.

Lees verder onder de advertentie

Ananassen & palmbomen

Voor de figuurtjes ben ik op zoek gegaan naar zaken die écht symbool staan voor de zomer. Ananassen en palmbomen doen ons allemaal denken aan vakantie en deze vormen waren dus ideaal! Persoonlijk vind ik dat de kussens er fan-tas-tisch uitzien. En ik heb al vele complimenten op Instagram en Snapchat gekregen! Het resultaat van dit doe-het-zelf-idee is mooi en de uitvoering was het best makkelijk en niet duur. De perfecte DIY voor tijdens de zomermaanden dus!

Wat heb je nodig

  • Een witte kussenhoes (bijvoorbeeld Gurli van IKEA)
  • Textielverf (bijvoorbeeld Textil van Marabu)
  • Een kleine kwast
  • Een sjabloon

Werkwijze

  • Zoek online een afbeelding van een simpele, zomerse vorm
  • Maak je sjabloon. Dit doe je door de binnenkant van je figuur weg te snijden en de buitenkant te bewaren
  • Duid zachtjes met potlood aan op de kussenhoes waar de vormen gaan komen
  • Schilder de vormen op de kussenhoes aan de hand van het sjabloon
  • Laat enkele uren drogen. Strijk nadien de kussenhoes binnenstebuiten op een zachte temperatuur om de verf te fixeren
Lees verder onder de advertentie

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer.

Bron: Tekst, styling en fotografie Anne-Catherine Gerets