WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

DIY enveloppen stylen

Een tijdje geleden vertelde een vriendin me dat ze bedankkaartjes voor haar huwelijk ging uitsturen. Ze vroeg me of ik enkele ideeën had om enveloppen te stylen. ‘Natuurlijk!’, antwoordde ik meteen! Ik ging aan de slag met een aantal simpele spulletjes en bedacht deze leuke DIY’s.

Enveloppen stylen

In mijn knutselkast vond ik verschillende stempels, twee soorten touw, washitape, gedroogde bloemen en een oude Dymo labelwriter. Allemaal zaken die ideaal zijn om een envelop of cadeautje te versieren! Gezien mijn vriendin behoorlijk wat enveloppen moest stylen, zou deze DIY heel erg makkelijk en snel moeten gaan.

Ik bedacht twee manieren om de envelop met stempels te pimpen: je kan een woord zoals “merci” (letter per letter) stempelen of bijvoorbeeld iets persoonlijks voor de ontvanger schrijven in een gestempelde kader. Een ander idee is om te werken met een old school Dymo. Met dit oude toestel krijgt alles meteen een originele, retro touch. Van washitape ben ik een hele grote fan, dus ook dat leek mij een toffe DIY: plaats een stukje tape op de envelop in een geometrische hoek en schrijf hier met pen een gepersonaliseerd berichtje op. Wat ook een erg dankbaar product is voor doe-het-zelfprojecten is touw. Zowel met vlastouw als keukentouw kan je zó veel moois doen. Voeg daar nog een schattig bloemetje aan toe en het plaatje is helemaal compleet!

Dit heb je nodig

Ik ben er nog steeds niet uit welke mijn favoriet is. Ze zien er allemaal zo leuk en authentiek uit… Wat is jouw favoriet?

Over Anne-Catherine van CLO CLO

Goedlachs, enthousiast, ambitieus én met een serieuze verslaving… aan interieur! Anne-Catherine Gerets startte in de zomer van 2014 haar blog CLO CLO en deelt sindsdien alles wat haar inspireert. In het weekend vind je haar meestal terug op een of andere markt, waar ze verse bloemen en planten koopt. Onder het motto ‘het leven is een feest, je moet alleen zelf de slingers ophangen’, gaat ze voor vtwonen aan de slag met haalbare DIY-ideeën die smaken naar meer. Veel meer. Graag een workshop volgen van Anne-Catherine? Hou dan CLO CLO Studio in de gaten!

Bron: Tekst, styling en fotografie Anne-Catherine Gerets

nog meer: bloggers