WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Brabantse gezelligheid bij KOEKWAUS in Den Bosch

Een van mijn favoriete winkels in Den Bosch, KOEKWAUS, is verhuisd naar een twee keer zo groot pand. Ik vind de eigenaressen, de inrichting van deze winkel en de spulletjes die hier te koop zijn zo leuk, dat ik een en ander echt met jullie wil delen.

115 m2 shopgeluk

In 2014 opende KOEKWAUS haar deuren in de Vughterstraat; een heel leuke winkelstraat in Den Bosch. Afgelopen zomer zijn ze verhuisd naar een ander pand in de Vughterstraat, dichterbij de Markt en daardoor dus ook makkelijker vindbaar/bereikbaar.

In hun nieuwe winkel hebben de gezellige zussen Laura en Marlou maar liefst 115 m2 tot hun beschikking om al hun bijzondere spullen te etaleren. Bij binnenkomst trekt de sfeervolle perzikroze muur (CO.25.65 van Flexa) in combinatie met de koperen kledingrekken meteen de aandacht. Een andere opvallende eyecatcher is de toonbank bekleed met prachtig betonstuc en terrazzo blad.

Fashion, woonaccessoires en meer

Wat KOEKWAUS zo bijzonder maakt? Het is alsof je een gezellige huiskamer binnenloopt waar je altijd welkom bent en vrolijk verwelkomd wordt. De gezusters verkopen naast een aantal bekende merken ook labels die juist nog niet zo bekend zijn. Je kunt hier goed slagen als je op zoek bent naar bijzondere fashionitems, boeken, woonaccessoires, sieraden of cadeaus. Ik ben hier zoveel moois tegengekomen, maar mijn favorieten zijn toch echt de leren tassen van Belina, de messing haakjes en knopjes van Doing Goods en de kleding van Numph.

Enthousiast geworden?

Plan dan zeker eens een dagje Den Bosch in. Ga je met de trein? Loop dan vanaf het station via de Kruisstraat en de Snellestraat naar de Vughterstraat. In deze leuke straten kom je namelijk ook veel andere leuke winkels en restaurants tegen, zoals Lucy Lane, Conceal Jewelry, OAK, eetbar DIT, NomNom en nog heel veel andere leuke adresjes.

WAAR?

KOEKWAUS
Vughterstraat 19
www.koekwausdenbosch.nl

REMADE with love

REMADE with loveAnne heeft een passie voor interieur (industrieel, Scandinavisch en botanisch) en reizen en deelt deze passies op haar blog REMADE with love waarmee ze afgelopen jaar de vtwonen-award heeft gewonnen. Naast alle interieurideeën die ze in haar nieuwbouwhuis toepast, houdt ze ook ontzettend van reizen en nieuwe plekjes ontdekken. In je eigen stad weet je vast wel die leuke adresjes in die kleine (zij)straatjes te zitten, maar weet je die ook te vinden als je een stedentrip maakt naar een andere stad? Anne deelt met liefde deze adresjes met jullie op haar blog en nu ook op vtwonen.nl/remadewithlove.

Bron: tekst & fotografie Anne Heijmans van remadewithlove.nl

nog meer: bloggers