WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Nadia blogt over de perfectie van imperfectie

De natuur is niet perfect en dat is maar goed ook. Stel je voor dat alle grassprietjes keurig in een rij stonden of dat bomen allemaal kaarsrecht de lucht in gingen. Juist, dat is vreemd. Natuurlijke elementen zien we graag terug in ons interieur en dat betekent dat we de imperfectie ervan moeten omarmen. Nadia Morsink vertelt in dit blog hoe zij dat doet.

Oud, niet oubollig

Ik ben de trotse huurder van één van de huizen tegenover het spoor die 100 jaar geleden gebouwd werden voor arbeiders die aan het spoor werkten. Toen ik deze authentieke tweekamerwoning voorbij zag komen, wist ik het meteen: hier wil ik wonen. Het huis heb ik ingericht met een mengelmoes van stijlen. Er staan bijvoorbeeld veel tweedehands en vintage meubels. Oude meubels passen goed in een modern interieur. Een persoonlijke en levendige touch in een modern huis ontstaat door die vintage lounge stoel van de brocantemarkt of dat ene antieke bijzettafeltje van oma met een beschadigd blad die zorgt voor dat hippe contrast met die strakke grijze bank. Tip: je hoeft tweedehands spullen niet eens altijd te kopen. Als je in je straat een grote container ziet staan met afgeschreven hout, schroom dan niet om een paar plankjes mee te nemen naar huis. Schuur ze af, breng een lakje aan en geef ze een tweede leven.

Naturel

Naast mijn liefde voor tweedehands spullen, zorg ik dat mijn interieur duurzaam is. Ik ben milieubewust. Niet alleen omdat het nodig is, maar ook omdat ik het interessant vind om mij te verdiepen in hoe we de wereld door kleine ingrepen een stukje duurzamer kunnen maken. Ik zal bijvoorbeeld niet snel kiezen voor plastic of kunststof materialen, maar eerder voor een materiaal als bamboe. Ook al woon ik in de stad, ik wil graag de verbinding met de natuur voelen, daarom heb ik overal kamerplanten staan.

Nadia heeft nog veel meer te vertellen over haar kringloopparels. Wil je meer van haar lezen? Stem hier op haar.

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Nadia Morsink

Nadia Morsink ziet haar interieur als één groot project vol met allemaal kleine projecten. Ze houdt van schrijven en fotograferen. Met haar blogs wil ze je alles vertellen over haar vintage vondsten: waar je ze vindt, hoe je ze styled in verschillende interieurs en hoe je ze leuk opknapt. Haar beste vondst tot nu toe? Een gouden kroonluchter.

nog meer: bloggers