WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Suzanne blogt over de kleur wit

Wit saai? Welnee. Je kunt er alle kanten mee op. Bloggerscontestkandidaat Suzanne de Boer weet dat als geen ander. Zij is fan van de kleur wit en vertelt je er in dit blog alles over.

Wit, witter, witst

Waar mijn voorkeur qua interieur naar uitgaat is wit, witter, witst. Warm wit, ijswit, wolwit, gebroken wit, spierwit, zuiverwit etc. etc. Voor veel mensen is dit misschien de meest saaie, kille en steriele kleur die er bestaat. Het geeft hen, laten we zeggen, een ziekenhuisgevoel. Voor mij is het tegenovergestelde waar! Ik houd juist van het frisse en verhelderende van wit, en van de rust die het uitstraalt. Voor de afwisseling en ter ondersteuning voeg ik hier en daar wat warme kleur en natuurlijke materialen toe. Zoals in een kunstgalerie waar een witte basis ervoor zorgt dat hetgeen wat de aandacht moet krijgen wordt uitgelicht. Een boeket felgekleurde bloemen, een vintage meubelstuk, dat ene kleurvlak op de muur of die mooie grote groene plant: wit ondersteunt dat wat er moet uitspringen. 

Spannend wit

Wit hoeft niet saai te zijn. Kijk maar eens naar die prachtige Scandinavische interieurs. Verschillenden texturen in diverse wittinten zijn spannend en kunnen juist warm zijn. En hoeveel tinten wit bestaan er eigenlijk wel niet? Er zijn koele wittinten met een blauwe of groene ondertoon, maar ook warme wittinten met een rode of oranje ondertoon. Zorg voor de juiste combinaties. Denk bijvoorbeeld aan een mooie witte kelim met een klein zwart accentje op een witte houten vloer naast een schouw van Friese witjes. Een supersterke combi, al zeg ik het zelf. En weet je wat het hem dan net doet? Dat ene kussen in een gezellig kleurtje, die kekke plaat aan de muur of die frisse groene plant. Dat witte canvas functioneert als stevige basis. Wit daagt uit om sterke combinaties te maken zodat het niet saai of steriel wordt. Durf te combineren met verschillende materialen. Wit is een tijdloze tint die elke trend aankan en overleeft.

Wil je vaker blogs van Suzanne lezen? Stem dan hier op haar!

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Suzanne de Boer

suzanne de boer headshot

Suzanne heeft een echt interieurhart. De liefde voor styling is er met de paplepel ingegoten en heeft ze nooit verloren. Suzanne woont met man en twee kinderen op Terschelling. Als de kids haar even een momentje rust gunnen, blogt ze graag over interieur en zoekt ze snel een paar mooie plaatjes op Pinterest.

nog meer: bloggers