WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Sophie blogt over budget verbouwen

Sophie van Galen weet hoe ze met weinig geld een droomhuis kan neerzetten. Verbouwingen voor een prikkie? Geen probleem. Inrichten zonder budget? Zo gedaan! Lees in dit blog hoe zij van een nood een deugd maakte.

Toch geen truc

‘Makelaars-trucjes’ zeiden wij zelfverzekerd, toen de makelaar aangaf dat een andere partij een hoger bod had neergelegd. Het tegenovergestelde bleek waar. En zo werd het huis waar we zo verliefd op waren voor onze neus weggekaapt. Het was een pareltje uit de 19de eeuw: een dubbel bovenhuis voorzien van authentieke details zoals een ingebouwde en suite, paneeldeuren, ornamenten plafonds, schouwen, trapspijlen, you name it, én een mega dakterras. Dit verlies viel zwaar. Eveneens het besef dat we iets vergelijkbaars moesten proberen te vinden met een budget van rond de 2 ton. Mission impossible.

Liefde op het tweede gezicht

Het was ook niet bepaald liefde op het eerste gezicht toen we, in 2016, ons huidige huis kochten. Alle authentieke elementen waren zo goed als verdwenen, op een paar paneeldeuren en een prachtig groot schuifraam na. Van enkel glas. Inclusief tochtruimte van 2 cm. Maar de ligging was perfect, midden in het centrum, evenals het prijskaartje. Als kers op de taart was het voorzien van een tuin.

Toch waren de vloeren de doorslaggevende factor. Over de gehele begane grond lag een houten visgraatvloer en in het souterrain een marmeren vloer met vloerverwarming. Dat had de vorige bewoonster goed gedaan. Dus… Verkocht!

Aan de slag

Met het “riante” budget van € 5000,- gingen we de verbouwing aan. Maar zoals dat met elke rouwverwerking (van een huis) gaat bleef loslaten moeilijk. Dus transformeerden we het huis langzaam maar zeker in het huis dat we waren misgelopen. Er volgden vele DIY-projecten, van Ikea-hacks tot aan low-budget renovaties, waarbij veel werd gerecycled. Marktplaats werd mijn beste vriend en we gingen het hele land door op zoek naar materialen voor ons huis.

Wil jij zien wat Sophie allemaal met een klein budget heeft bereikt? Stem hier op haar!

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Sophie van Galen

Sophie van Galen heeft haar droomhuis weten te maken, waar ze met vriend en hond woont. Met haar blogs wil ze je meenemen op de verbouwavonturen die ze met een klein budget aangaat. Iedere interieurstijl heeft wel een element dat haar aanspreekt en ze combineert dan ook graag verschillende stijlen met elkaar.

nog meer: bloggers