WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Rachel blogt over budget wonen

Wanneer je een ruimte een make-over wil geven, is het makkelijk om op bekende, moderne merken terug te vallen en een hoop geld uit te geven. In dit blog geeft Rachel Terpstra tips over hoe je een unieke woonkamer kunt inrichten.

Tijd voor iets nieuws

Je herkent het vast wel: je wil je woonruimte een kleine make-over geven of zelfs helemaal opnieuw inrichten, maar je rekening laat het niet toe om allemaal designstukken te kopen. Je komt dan al snel uit op winkels zoals Ikea. Niks mis mee natuurlijk, maar wel grote kans dat je hetzelfde tv-meubel hebt als de buren, je zus of je collega. Wil je toch een unieke en eigen woonruimte maken met bijzondere meubels en accessoires? Dan heb ik vijf tips voor je!

1. Wees open minded

Het is niet handig om stevig vast te houden aan het plaatje dat je in je hoofd hebt. Dat maakt het lastig om precies de dingen te vinden die je zoekt. Bovendien sluit je jezelf af voor alle leuke koopjes om je heen en dat is zonde! Kijk naar verschillende kleuren, stijlen en materialen. Er past altijd veel meer bij elkaar dan je in eerste instantie zou denken, dus houd je ogen open en kijk wat je tegenkomt!

2. Marktplaats

Ga op Marktplaats zoeken en durf te kiezen voor een meubel dat jou aantrekt. Kies je meubels één voor één en begin bij wat je het belangrijkst vindt, dan kun je de rest daarop aanpassen. Voor mij was de bank het belangrijkst. Gelukkig had ik hem snel gevonden en hoefde ik er niks meer aan te doen. Wat een geluk! Mijn salontafel is een replica van het designmeubel ‘coffee table’ van Noguchi. Deze kon ik voor een klein prijsje overkopen. Fijn voor je portemonnee en ook nog eens duurzaam!

3. Veilingsites

Er zijn meerdere veilingsites die meubels en apparatuur veilen. Als je deze sites regelmatig in de gaten houdt kan dit heel voordelig uitpakken. Zelf heb ik mijn kleed gewonnen op BVA. Maar er zijn nog veel meer vergelijkbare sites, zoals Jouwveilingen.nl en Catawiki.

4. Kringloop & (vintage)markten

De kleine accessoires op mijn koffietafel heb ik in de kringloopwinkel gevonden. Oh wat houd ik ervan! Als je de mogelijkheid hebt, zorg dan dat je vroeg op een vintagemarkt bent, dan zijn er nog veel mooie koopjes. Wees niet te streng. Wat je koopt hoeft niet perfect te zijn. Een beetje gebruikssporen vind ik persoonlijk niet erg. Ik heb bijvoorbeeld houten eetkamerstoelen met krassen via Marktplaats gevonden. Leuk feitje: ze komen uit de gevangenis! Niet gek dus dat er krassen op zitten, juist een leuk verhaal.

5. DIY

En mijn laatste tip, Do It Yourself… of course! Ook als je niet zo’n klusser bent zijn er makkelijke manieren om iets unieks te creëren.  Voor een mooi abstract kunstwerk hoef je geen tekentalent te hebben, alleen maar een potje lef! (en een potje verf is misschien handig). Doodle wat op een canvas, uit je frustraties op een stuk papier of vraag je kinderen of ze wat willen maken. Superpersoonlijk en leuk om te doen! Ook houd ik van gedroogde bloemen. Goed nieuws: je kunt ze overal buiten plukken. Goedkoop, mooi en origineel.

Al deze dingen bij elkaar maken dat je een fijne, unieke woonruimte krijgt vol verhalen. En dat voor weinig geld. Start met het verzamelen van vondsten en zie waar het eindigt!

Ben jij net als Rachel gek op het samenstellen van een interieur vol schatten en wil je meer van haar lezen? Stem hier op haar!

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Rachel Terpstra

Rachel Terpstra zit in de afrondfase van haar studie ‘Spatial Design’ aan de Hogeschool voor de Kunsten en doet een stage bij Avenue Design Studio. ‘Simpel en eigen’, dat vindt ze belangrijk. Ze is altijd op zoek naar bijzondere verhalen en ziet schoonheid in alles. Dit deelt ze door middel van styling en fotografie. Met haar blogs wil ze laten zien dat een fijn interieur geen fortuin hoeft te kosten.

nog meer: bloggers