WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Annelies blogt over kleur

Bloggercontestkandidaat Annelies Vermeulen vindt wit zeker mooi, maar is stiekem een grotere voorstander van kleur. In dit blog lees je haar tips voor het kleuren van de muren.

Gezellige kleuren

Wit kun je natuurlijk met alles combineren. Het is licht en makkelijk. Maar zonder de juiste styling kan een witte ruimte onaf voelen. Daarnaast zie je op witte muren vlekken en krassen extra goed.

Is het inmiddels al duidelijk dat ik een voorstander ben van kleur op de muren? Mooi! Kleur geeft namelijk sfeer aan je huis en laat het als een thuis voelen. De combinatie van kleuren heeft invloed op de ruimtelijke ervaring van de kamer. Zelf word ik simpelweg vrolijk van kleur in huis. Vooral op grijze dagen, als het donker is of als ik niet zo lekker in mijn vel zit. Kleur doet echt iets met je humeur.

Groen, roze, of iets anders?

Witte muren zijn bij ons thuis een zeldzaamheid. In de woonkamer zijn de muren lichtgroen, donkergroen en lichtroze. De hal is licht- en donkergroen én heeft een kleurrijk behangetje op de meterkast. De werkkamer heeft terraroze muren. Goed, mijn punt als kleurambassadeur is waarschijnlijk inmiddels wel gemaakt.

Tips voor kleurrijke muren

Vind je het moeilijk om kleur toe te voegen aan je muren? Dan heb ik 3 tips voor je.

1. Kies koele of warme kleuren

Staat jouw kamer op het oosten of zuiden? Kies dan voor pasteltinten of koele kleuren zoals blauw en groen. Is je kamer op het westen of noorden gericht? Ga dan voor warme kleuren zoals roze, rood of geel.

2. Kies niet direct voor de eerste de beste trendkleur

Natuurlijk is het leuk om de kleuren van het jaar in je interieur te gebruiken. Denk dan wel na of ze wel passen bij de ruimte, de manier waarop je de ruimte gebruikt en je meubels en accessoires? Ja? Dan lekker doen. Nee? Kies dan een andere kleur – of pak de hele ruimte aan. Maar mijn beste tip is waarschijnlijk nummer 3:

3. Kies iets wat je echt mooi vindt

Alleen jij (en je eventuele huisgenoten) hoeven in je huis te wonen, dus kies vooral een kleur die je zelf mooi vindt. Trendkleur of niet, ga er gewoon voor! En dan niet dat ene kleine muurtje, nee pak het groots aan en geef die lange wand een kleur. Of doe eens gek en neem ook het plafond mee. Of draaf ik nu door?

En als jij wit nou wel een mooi canvas voor de rest van je meubels en accessoires vindt, dan verf je je muren toch gewoon wit. Het is jouw huis!

Ben jij net als Annelies gek op kleur en wil jij vaker blogs van haar lezen? Stem hier op haar!

De blogs van de andere kandidaten lees je hier.

Annelies Vermeulen

annelies vermeulen headshot

Annelies Vermeulen woont met haar man en twee zoons (5 en 3) in een houten huis net buiten Utrecht waar álles aan verbouwd is. Dit maakt haar, naar eigen zeggen, een expert op het gebied van klussen. Vooral op kleur is ze dol. Ze wil anderen graag leren hoe je dit in je interieur kunt toepassen op een manier dat iedereen in huis er blij van wordt. Ze blogt over interieur en is tekstschrijver van beroep.

nog meer: bloggers