WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Anne-Laure blogt over klein wonen

Je hebt ze vast weleens voorbij zien komen, de piepkleine huisjes die doorgaans tiny houses worden genoemd. Op de meest ingenieuze manieren maken mensen van een mini oppervlakte een leefbaar droomhuis. Anne-Laure wilde zelf een tiny house laten bouwen, maar toen dat niet doorging paste ze haar droom aan.

eettafel met rotan lamp

Grote droom, tiny house

De woondroom van mijn man en mij begon met een spannend plan. Wij schreven ons in voor een tiny house-project in de buurt dat net van start was gegaan. Volledig duurzaam en grotendeels zelfvoorzienend wonen in een zelfontworpen, zelfgebouwd huis. Wie wil dat nou niet? Tenminste, zo denken wij erover. En jawel, we mochten langskomen en hoorden na een aantal dagen dat we uitgekozen waren voor het project! Nu ik erover schrijf krijg ik nog steeds enthousiaste kriebels.

Na een halfjaar bleken de vorderingen van het tinyhouseproject trager te gaan dan verwacht. De gemeente werkte ondanks alle beloften niet mee waardoor wij deze woondroom op een laag pitje moesten zetten. Nu, 2,5 jaar later, staan de tekeningen voor ons huisje nog op mijn laptop te trappelen om realiteit te worden.

planten op roze en marmeren bijzettafels anne-laure
bank onder dakraam met letterbak anne-laure

Altijd blijven klussen

Maar het leuke van woondromen is dat ze continu kunnen veranderen. Dat wat je voor ogen had, krijg je soms voorgeschoteld op een totaal andere manier dan verwacht. Door ons tiny house-avontuur maakten we een switch. We zochten niet meer naar huisjes, maar naar appartementjes. Zo kwamen we terecht in de nok van een monumentaal pand, hartje centrum in Middelburg. Instapklaar, aldus de makelaar. Maar ach, wat weet hij daar nou van. Een jaar én een grote verbouwing later weten wij wel beter.

Zelfs op onze 60 m2 zijn wij na 2 jaar nog niet klaar met klussen. Wij houden ervan om slimme oplossingen te verzinnen voor kleine ruimtes. Tel daar veel hout, textiel en een gezonde dosis groen bij op en welkom thuis! Ik kan niet wachten om onze projecten met jullie te delen. Want dromen is geweldig, maar in je droom leven is nóg beter!

Wil jij meer van Anne-Laure lezen? Stem dan op haar!

De blogs van de andere kandidaten vind je hier.

Anne-Laure Lievense

anne-laure headshot

Anne-Laure heeft een grote droom: klein wonen op een fijne manier. Ooit wilde ze in een tiny house wonen, maar nu heeft ze haar kleine appartement omgetoverd tot knus thuis. Elk huis kan een thuis worden, hoe klein het ook is. Manlief kan alles bouwen, zij blinkt uit in alles wat met textiel te maken heeft. Ze wordt rustig van haar planten en blij van het ontdekken van duurzame merken.

nog meer: bloggers