vtwonen

Zelfontworpen patiowoning in Diepenveen

Jarenlang leefden ze in eindeloze vrijheid op een schip. Eenmaal weer op de wal was vrijheid het uitgangspunt bij het ontwerpen van hun nieuwe patiowoning.

waar: Diepenveen
bewoner(s): Arno en Paulien
soort huis: Patiowoning
soort bouw: Zelf ontworpen
woonoppervlakte: 350 m²

Huis aan wal

‘We zaten met z’n vieren in de jacuzzi: alle deuren open, harde Ibiza-achtige muziek aan, gin tonic in de hand, ik dacht: mooier kan toch niet?’ Arno is trots op zijn huis. ‘Ik ben blij dat we met zoveel vrijheid kunnen leven, dat ons ontwerp is geworden zoals we het voor ogen hadden tijdens het tekenen.’ Vrijheid is belangrijk voor hen, want voordat ze hun droomhuis bouwden, leidden ze een zwervend bestaan. Maar dan op een ultiem comfortabele manier: op hun award winnende schip Qrooz. Met het 25 meter lange woonschip wonnen ze de Dutch Design Award. Paulien: ‘We bedachten het concept, maar de verfijning en het echte design zijn van Huibert Groenendijk, ontwerper van de Maxi-Cosi. Qrooz hebben we vanaf nul opgebouwd en voorzien van een technisch eenvoudig vaarsysteem. We waren zo vrij als een vogel. Bram en Isa, toen drie en een, hebben crèches gezien in Hellevoetsluis, Rotterdam, Rhoon en Nieuwerkerk aan de IJssel. In het weekend lagen we voor anker op het Grevelingenmeer. Dat altijd aanwezige vakantiegevoel wilden we handhaven in ons huis aan de wal.’

Shoppen in de stijl van Diepenveen

Kast van Laforma, hanglamp taupe van Menu, hanglamp carbon van Menu, dienblad van HKliving, kussen geel van HAY, kussen roze van Riverdale, plant van Decoris, fauteuil van Bloomingville.

Bron: vtwonen binnenkijk special 2016 | Fotografie Margriet Hoekstra | Styling & tekst Barbara Natzijl |

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

leon op 2 december 2016 om 23:39

wat een coole haard, waar komt die vandaan??

>

vtwonen op 5 december 2016 om 09:06

Hi Leon. Deze is op maat gemaakt door theblueprints.nl. Hartelijke groet, vtwonen

Shop suggesties

Inspiratie suggesties