WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een vrijstaande woning in Nibbixwoud

Wat begon met een eenvoudige arbeiderswoning eindigde in een royaal huis met een heel eigen karakter. De bewoners: twee mensen met een passie voor wonen. Samen een perfecte match.

Nog maar iets verbouwen

Threa en Teejoo kochten hun huis in 1995. Een kleine en hokkerig ingedeelde woning uit 1930. Met een douche in de keuken en beneden zelfs nog een bedstee, en boven twee slaapkamertjes onder een puntdak. Threa: ‘Ik vond het huis echt lelijk, schaamde me een beetje dat we het gekocht hadden en durfde er nauwelijks foto’s van te laten zien aan vrienden en collega’s. Maar Teejoo zag er wel potentie in, hoewel hij eigenlijk alleen op slag verliefd was op de schuur áchter het huis.’ Teejoo: ‘Ik werkte bij een restaurateur in schilderijen en schilderijlijsten, maar wilde voor mezelf beginnen als interieurbouwer. In die schuur kon ik mijn machines kwijt. En ik kon er meteen klussen voor ons huis.’ De grove verbouwing lieten Threa en Teejoo over aan een aannemer. ‘Maar gaandeweg lieten we steeds meer slopen. Uiteindelijk hebben we één muur en wat restanten laten staan en heeft de aannemer het huis casco gebouwd.’ Met zijn oudere broer bouwde Teejoo het huis af.

Nu dan toch rust?

Is Teejoo van de grote lijnen, Threa is van de details. Van de legerkist die ze schilderde en waarop ze een stilleven maakte met planten. Van de schommelstoel die ze op de kop tikte op Marktplaats, en van de nieuwe stalen ladekast ernaast. Tegen één muur hangt een oude foto van haar moeder en tante die ze liet printen op canvas. ‘Teejoo en ik zijn een goede combinatie. Ik heb zelf altijd wel feeling met interieur gehad. Bij een oude werkgever was ik zelfs betrokken bij alle verbouwingen en de inrichting van de showrooms en winkels. Mocht ik meebepalen welke stenen, kozijnen, bureaus, wat er op de vloer kwam… En ik raak steeds geïnspireerd als ik een mooie winkel- of hotelinrichting zie.’ De inrichting van het huis is stoer en industrieel, met veel hout en ijzer.

shopping nibbixwoud

Bijzettafel van Hkliving, wandplank van Serax, vachtje van Bloomingville, hanglamp van Zuiver, plaid van Malagoon, kussen van Kaat Amsterdam, vaas van vtwonen, plant van Green Lifestyle Store, handzeep van Meraki, stoel van Hkliving.

Bron: vtwonen 09-2017 | Fotografie Louis Lemaire | Styling Marlies Does | TEkst Hilli voor den Dag

nog meer: binnenkijken