WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vrijstaand jaren 30 huis in Apeldoorn

Een voormalige boswachterswoning, een stylist en een man met twee rechterhanden. Dat kan alleen maar een paradijsje opleveren. Met hun vrijstaand jaren 30 huis en B&B laten Michel en Mariëlle zien hoe je de natuur volop kunt ervaren 
mét een dak boven je hoofd.

In balans

Het torentje is het eerste wat opvalt aan het huis van Mariëlle en Michel. Nou ja, het tweede eigenlijk. De prachtige ligging, midden in het bos net buiten Apeldoorn, is absoluut het eerste. ‘Het huis is in de jaren dertig van de vorige eeuw gebouwd voor de boswachter’, vertelt Mariëlle. ‘Het torentje was een uitkijktorentje, zodat de boswachter links en rechts het bos in kon kijken.’ Ook vanuit de keuken, waar Mariëlle net het ontbijt staat klaar te maken voor de gasten in de bed & breakfast, heb je uitzicht op het bos. ‘Ik word er zo blij van dat ik tijdens het bakken en koken zo het bos in kijk! We hebben er bewust voor gekozen om het huis van binnen heel rustig te houden. Veel wit en glas, weinig toeters en bellen. 
Zo kan de natuur van alle kanten binnenkomen en wordt buiten onderdeel van het wonen.’

Gouden duo

Michel en Mariëlle besloten het huis te kopen en het zelf in oude stijl te herstellen. ‘Gelukkig heeft Michel niet één, maar twee rechterhanden. Hij heeft zeven maanden lang gebuffeld – iedere dag ging hij na het werk in z’n eentje naar het koude, donkere huis om tot na middernacht te klussen.’ Behalve het doorbreken van de (steun)muur tussen de keuken en de woonkamer, deed Michel alles zelf. Het huis werd helemaal gestript, de muren opnieuw gestuukt. Er kwamen authentieke vensterbanken met latjes en houten deuren met lijsten eromheen. De elektra werd opnieuw aangelegd. Er kwamen een nieuwe keuken en een nieuwe badkamer. Als professioneel stylist vult Mariëlle de twee rechterhanden van Michel perfect aan.

Shoppen in de stijl van

stijl van Michel en Marielle

Hanglamp van Zuiver, stoel van Zuiver, vacht van HKliving, kussen van Bloomingville, vaas van Madam Stoltz, dromenvanger van Madam Stoltz, mand van Bloomingville.

Bron: vtwonen 05-2017 | Styling en fotografie Sonja Velda | Tekst Merel van der Lande

nog meer: binnenkijken