WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Vrijstaand huis in Risskov, Denemarken

Aziatisch bohemien met een Deense twist: het is een mix waarmee Kirsten Skovbon van haar vrijstaand huis in Denemarken niet alleen een warm gezinshuis 
creëerde, maar ook een wereldwijde hit op Instagram werd. ‘Ik geef overal mijn eigen invulling aan.’

Basic bohemien

‘De afgelopen twintig jaar voelen als een grote reis naar mijn eigen woonstijl’, vertelt Kirsten aan de keukentafel over haar woonstijl die op Instagram zo populair is. Amper twee jaar geleden postte ze onder dwang van haar dochter Emilie een foto van haar huis op het medium. Ze had nog nooit van een hashtag gehoord, maar die ene foto leverde haar meteen al veel fans op. Inmiddels is ze de 100.000 volgers gepasseerd. Dat heeft alles te maken met haar woonsmaak: een basic bohemien-stijl met Aziatische invloeden gecombineerd met de soberheid van haar Deense roots.

Rust en comfort

‘We zijn langzaam naar deze stijl toe gegroeid. Het is hier pas de laatste tien jaar witter geworden, langzaam maar zeker ontdekte ik de non-kleuren, zoals naturellen, zwart en wit. In combinatie met natuurlijke materialen voelen die zo comfortabel. Tijdens dit proces heb ik eindeloos veel kleuren op de muur gehad, ik bleef de onrust voelen om het weer aan te passen. Nu pas heb ik deze stijl als die van mij geaccepteerd en ervaar ik rust en veel comfort.’ Toch is het bij Kirsten geen dag hetzelfde in huis. Sinds ze in dit huis woont, verandert ze iedere dag wel wat.

Shoppen in de stijl van

Kirsten basic shoppen

Kleed van Zuiver, plaid van Malagoon, tafel van Hay, lamp van Lucide, plant van Green Lifestyle Store, kussen van Lifestyle Tiana, bijzettafel van Laforma, lantaarn van Bahne, poef van HKliving.

Bron: vtwonen 06-2017 | Fotografie Barbara Groen | Tekst Barbara Natzijl

nog meer: binnenkijken