WORD ABONNEE

kies nú voor een abonnement met korting

abonneer nú met korting

Binnenkijken in een voormalige drukkerijopslagplaats in Parijs

Met twee kleine kinderen in een industrieel pand gaan wonen: daar heb je een hoop lef voor nodig. Maar Sarah en Jonathan uit Parijs waren verliefd op deze oude drukkerij en vonden een architect die daar wel raad mee wist.

Grotemensenwensen

Ze woonden eigenlijk op een prima plek, Sarah en Jonathan. ‘Een leuk appartement vlak bij het Canal Saint-Martin hier in Parijs’, zegt ze. Een wijk die aan de Amsterdamse binnenstad doet denken, aan een lange gracht met bruggen erover. ‘Overal zijn winkels, bars en restaurants. Deze buurt is heel populair onder jonge mensen.’ Ze genoten van het stadsleven; zij als ontwerper van interieurproducten, hij met een drukke marketingbaan, beiden dol op lekker eten. Maar toen kregen ze hun eerste kind, zoon Solal, en staken de grotemensenwensen de kop op. ‘Tweeënhalf jaar lang zijn we op zoek geweest. We wilden wat rustiger en groter gaan wonen, maar het liefst wel in de binnenstad blijven. Dat was niet zo simpel. We hebben tientallen huizen bekeken, er was niets waar we echt verliefd op werden. Maar op een dag belandden we hier, via een makelaar die gespecialiseerd is in bijzondere woonplekken.’

Warm licht en houten balken

Het pand in het twaalfde arrondissement is een voormalige opslagruimte van een drukkerij, achter een binnentuin. Het heeft twee verdiepingen. ‘Toen we binnenkwamen, begonnen onze ogen te glinsteren’, zegt Sarah. ‘We voelden het meteen: dit huis past ons als een handschoen! Het licht, de grote hoge ruimtes, de originele houten balken en steunpilaren, de stille binnentuin… Het voelde als een echt ‘huis’, maar dan midden in de stad. Opeens viel alles op zijn plek.’ Het enige punt was dat de drukkerij al een tijd leegstond en grondig moest worden gerenoveerd voordat ze bewoonbaar zou zijn. Samen gingen Sarah en Jonathan op zoek naar een architect die hun creatieve woonwensen tot uitvoering kon brengen: een lichte ruimte met een moderne, loftachtige uitstraling, maar dan wel eentje waarin je nog alle oude elementen kon herkennen.

Shop in deze stijl

Vaas van Long Island Living, wandkleed van Bloomingville, plant van Green Lifestyle Store, lamp van, grijs kussen van By Mölle, blauw kussen van Tine K Home, weegschaal van ADE, salontafel van LaForma, fauteuil van Zuiver.

Bron: vtwonen 05-2018 | Fotografie Yann Deret | Styling Marie-Maud Levron

nog meer: binnenkijken