Voormalig koetshuis in Utrecht

Op tienduizend schroeven na hoefden Rolf en Yffi niets 
te kopen voor de verbouwing van hun koetshuis. Ze gebruikten alle materialen – systeemplafonds, radiatoren, houten kozijnen – uit een naastgelegen slooppand voor hun interieur. Het leverde een spectaculair resultaat op.

Stukje geschiedenis

Als je bij Rolf en Yffi binnenkomt ervaar je meteen de charme van het 
voormalige koetshuis. Links zie je grote staldeuren waar rijtuigen lang geleden in en uit reden en aan de andere kant een vrijstaand object waar zich onder meer hun keuken en slaapkamer in bevinden. Wie nog beter kijkt ziet dat een wand is gemaakt van oude radiatoren. Rolf: ‘Onze uitdaging was om alle materialen van een naastgelegen barak te gebruiken en het koetshuis om te toveren tot een fijn woonhuis.

Kliklijsten, lichtstroken en houten latten

‘Je zou dit huis een loft kunnen noemen, maar dat past niet bij ons. We vinden het belangrijk dat er ruimtelijk wat gebeurt. Door een blok in het midden van het koetshuis te plaatsen, wordt de hoogte benadrukt. Daarnaast scheiden we de ruimtes, maar is er ook verbinding doordat je om het blok heen kunt lopen. In het achterste gedeelte van het pand zit het blok vast aan het casco van het koetshuis. Zo ontstaat er een mooi contrast tussen oud en nieuw.’

Komt dit huis je bekend voor? Dat kan! Voor vtwonen 07-2016 maakten we er prachtige, botanische beelden.

shoppen in stijl van rolf en yffi

Bron: vtwonen 03-2017 | Fotografie Louis Lemaire/Insidehomepage | Styling Inge van Lieshout | Tekst Floor Roelvink, Inge van Lieshout

nog meer: binnenkijken