vtwonen

Verbouwde voormalige varkensslachterij in Haarlem

Een varkensslachterij verbouwen tot een droomhuis. Het is het waargebeurde woonverhaal van Marjan en Kasper die van een oude varkensslachterij hun droomhuis maakten. Ze voelen zich thuis in een mix van industrieel en klassiek. 

naam: Marjan en Kasper
bewoner(s): Marjan en Kasper
soort huis: verbouwde voormalige varkensslachterij uit 1898
soort bouw: bestaande bouw
woonoppervlakte: -
trefwoorden: woonkamer, bestaande bouw, gezinshuis, wonen in de stad

Verborgen varkensslachterij

Elke stad heeft ze, van die geheime plekken die vanaf de straat onzichtbaar zijn. Waar zich achter oude, vaak onopvallende gevels bijzondere huizen schuilhouden met daarachter weer verrassend grote tuinen. Kasper en Marjan vonden zes jaar geleden zo’n verborgen juweel in een levendige straat in het centrum van Haarlem: een voormalige varkensslachterij met bijbehorende slagerij en woonhuis. Een ruim pand, dat in hun ogen de belofte van een nieuwe bestemming in zich had: een gezinshuis mét een heerlijke tuin en een garage.

Het was meteen raak

De stenen varkentjes aan de gevel herinneren aan vroeger tijden. Het pand werd in 1898 gebouwd als varkensslachterij. Al meer dan veertig jaar worden hier geen dieren meer geslacht, maar de slagerij is nog volop in bedrijf wanneer Kasper en Marjan met de makelaar gaan kijken. Kasper: ‘De slager en zijn vrouw woonden boven de winkel. Er lag mint-
groen tapijt op de vloer en de muren waren bekleed met zalmroze behang. Totaal niet onze stijl en toch was het meteen raak.’ Marjan: ‘Dat er van alles moest gebeuren was duidelijk, maar daar zagen we niet tegenop. Ons vorige huis in Amsterdam-Noord hadden we zelf opgeknapt. Dat gingen we niet nog een keer doen, deze keer zouden we de hele verbouwing láten doen.’

Bron: vtwonen februari 2014 | Fotografie James Stokes | Styling Cleo Scheulderman

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

vtwonen op 22 april 2014 om 08:17

Hi Ron, we durven het niet met 100% zekerheid te zeggen, maar de kleur lijkt heel veel op de keuken met de kleuromschrijving: hemelsblauw. De keuken is afgemaakt met roestvrijstalen platen. Waar de magnetronkast vandaan komt, weten we helaas niet.

>

Ron op 18 april 2014 om 21:28

Gaaf huis, in het blad stonden ook prachtige foto's van een Piet Zwart bruynzeel keuken. Ik ben benieuwd welke kleur blauw er op de deurtjes zit? En de hoge kast met magnetron waar komt die vandaan?

Alvast bedankt voor de reactie,
Groet Ron

>

hb op 17 maart 2014 om 16:56

Mooi Huis! ik zag de blauwe eames stoelen aan jullie eettafel.
Graag zou ik willen weten of het replica's zijn en zo ja, waar heb je ze dan gekocht/besteld? Ik vind het eng om replica's via een webshop te kopen. Misschien kunnen jullie me helpen???

Shop suggesties

Inspiratie suggesties