Twee samengetrokken arbeidershuisjes in Vianen

Kirsten is de verzamelaar van het gezin. Maar dan wel eentje die niet bang is om een stuk de deur uit te doen als er zich iets nieuws (lees: ouds) aandient. ‘Het moet wel overzichtelijk blijven.’ Want hoe witter de basis, hoe mooier de retro meubels uitkomen.

Praktisch wit

Kirsten: ‘Sander wordt er af en toe gek van, maar ik verander graag dingen in ons huis. Gelukkig heb ik er geen moeite mee om dingen weg te doen, als er weer wat nieuws binnenkomt. Want ik vind: het moet wel overzichtelijk blijven. Dat is een van de redenen waarom wit in ons huis de basiskleur is. Ik ben ook wel netjes, maar het moet natuurlijk niet steriel worden. Nu we Livia hebben, is het vanzelf al wat rommeliger. 
En dat is prima, we leven natuurlijk wel gewoon in dit huis. Doekje erover en het is weer schoon. Eigenlijk is wit dus heel praktisch.’

Naar eigen hand

‘Voor Livia er was, ging ik vaak in de weekenden naar vlooienmarkten en kringloopwinkels. Of Sander en ik gingen samen. Dat doe ik nu een stuk minder. Ik kijk nu meer op internet. Op Instagram, bijvoorbeeld. Heel inspirerend. Op Marktplaats kom ik ook veel leuks tegen. Daar zet ik zelf de meubels op die ik niet meer vind passen of die in mijn ogen hier te veel worden. En ik geef ook vaak wat weg. Ik vind het zo leuk als ik er iemand anders blij mee kan maken, daar geniet ik echt van. Ik denk dan: ik heb het gekocht en er een hoop plezier van gehad. Het stuk heeft z’n werk gedaan. Dan kan ik er makkelijk afstand van doen. Ik heb wel wat spullen die nooit weg mogen, hoor. De kast die mijn vader voor me maakte, bijvoorbeeld. En een spiegeltje dat nog van mijn opa en oma was. De houtkachel; zo gezellig in de winter! Sanders moeder woont in een bos, dus hout is bij ons altijd op voorraad. Daar hebben we echt geluk mee. En de lamp in de slaapkamer is ook een blijvertje, dat blijf ik een geweldig ding vinden. Die kan echt overal bij. De salontafel van Artifort was het eerste wat Sander en ik samen vonden op Marktplaats. Die blijft ook. En die blijft ook zoals hij is. Verder zet ik vintage spullen vaak naar mijn eigen hand. Andere kleur, een beetje strippen; zo maak ik het eigen. Wat ik telkens ook weer voor nieuws verzin, vintage komt altijd terug. Dat is mijn grote woonliefde.’

Shoppen in de stijl van

Stijl interieur binnenkijken shoppen

Poef van House Doctor, mand van Household Hardware, plant van Green Lifestyle Store, letterbak van vtwonen, kapstokhaak van the ZOO, hanglamp van Eglo, kussen van Ferm Living, serveerplank van vtwonen, stoel van HKliving.

Bron: vtwonen december 2014 | Fotografie en styling Souraya Hassan

Producten uit dit artikel

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 6 januari 2015 om 10:48

Prachtig! Ik ben benieuwd waar die mooie, witte houten vloer vandaan komt!

>

Anoniem op 6 januari 2015 om 13:14

Hi Gwynn, dit is de laminaatvloer Quickstep Vogue.

>

Anoniem op 27 december 2014 om 16:34

weten jullie waar het tapijt vandaan komt?

>

Anoniem op 16 december 2014 om 23:32

erg leuk huis, mooie sfeer! Waar komt het boomstammetjes-behang vandaan dat in de keuken gebruikt is?

>

Anoniem op 10 december 2014 om 15:04

Goedemiddag,

Ik ben erg benieuwd waar het groene bamboe behang vandaan komt. Daarnaast zie ik bij de 3 posters er 1 bij hangen van UNIQUE uit Duitsland ?

>

Anoniem op 11 december 2014 om 08:18

Hi Astrid, het behang is van Fine Little Day, maar we durven helaas niet te zeggen of dit nog ergens verkrijgbaar is. De grote poster is van Lile Sadi: http://www.lilesadi.com/shop/poster-fleur/ Waar de andere twee vandaan komen, weten we niet.

>

Anoniem op 5 december 2014 om 11:52

Heel mooi huis. Weten jullie waar ik de blauwe theepot kan vinden?

>

Anoniem op 5 december 2014 om 17:21

Hi Saskia, de theepot is privébezit waardoor we helaas geen verkoopinformatie hebben. Een leuk alternatief hebben we gevonden bij ttpconcepts: http://bestel.ttpconcepts.com/artikelen.html

>

Anoniem op 26 november 2014 om 18:29

Hi ,
Ziet er ontzettend mooi uit!! Waar vindt ik de grote MTWTFSS kalender?

>

Anoniem op 27 november 2014 om 08:53

Hi Petra, de kalender is van House Doctor, maar ik durf helaas niet te zeggen waar deze nog verkrijgbaar is.

Shop suggesties

Inspiratie suggesties