Tussenwoning in Nijmegen

Sneeuw of geen sneeuw: in de tussenwoning van Marieke, Bart en hun twee dochters is het altijd een witte kerst. De hele familie is gek op hun lichte basis.

Van buiten naar binnen

Bart: ‘Vorig jaar begonnen we ons kerstdiner met een hapje en een drankje bij de houtkachel in de tuin. We hadden dikke truien en laarzen aan, maar rondom het knetterende vuur krijg je het niet snel koud. Daarna verhuisden we naar de mooi gedekte tafel binnen, waar onze dikke truien snel werden ingeruild voor feestelijke kleding. Ook buiten de feestdagen eten we geregeld een kom soep bij de houtkachel of maak ik een heerlijk stoofpotje op onze buitenkeuken. Onze diepe tuin is een verlengstuk van ons huis met twee terrassen, een buitendouche, een houten tuinhuis en een loungebank die ik heb gemaakt van pallets. Afgelopen zomer zagen we een mooi rieten afdak bij strandtent La Más Bonita in Valencia. Dat wordt het volgende project in de tuin!’ Het komt vaker voor dat Marieke en Bart op vakantie ideeën opdoen. Marieke: ‘In een café in Parijs zagen we een stoere lamp van steigerbuizen. Thuis hebben we van gordijnroedes, snoeren en betonnen pendels een soortgelijke lamp voor boven de eettafel gemaakt. In Griekenland zagen we langs de kant van de weg prachtige netten liggen waarin olijven worden opgevangen. We hebben een stukje meegenomen en om onze lamp van Ay Illuminate geknoopt. Mijn droomlamp die ik mezelf cadeau heb gedaan, nadat ik op mijn werk een prijs had gewonnen.’

shop in deze stijl kerst

Bron: vtwonen feestspecial | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Carolien Manning | Tekst Floor Roelvink

nog meer: binnenkijken

Reacties:

Anoniem op 2 december 2016 om 10:19

Mooie kleuren op de wanden. Mag ik weten welke dit zijn?
Alvast bedankt!

Hi Heleen. De donkere kleur in de gang is Persian Grey van Painting the Past. In de woonkamer is de kleur Mouse van Painting the Past gebruikt.

Anoniem op 7 januari 2017 om 09:45

Wat een mooie dingen allemaal.
Ben weg van het zwarte vloerkleed. Waar komt deze vandaan?

Beste Lindsey, de bewoners hebben dit vloerkleed gevonden bij KARWEI.

Marlies op 12 december 2017 om 13:10

Waar is de grote eettafel van?
Alvast bedankt voor de reactie

Beste Marlies, we weten alleen dat de bewoners de tafel hebben gekocht bij Meijer & Floor.