Stadswoning in Groningen

Stadswoning  met natuurlijke materialen en industriële elementen. De grote eetkeuken vormt het hart van het huis. Hier ontvangen zij hun gasten en koken ze de sterren van de hemel.

naam: Nevin en Bart
waar: Groningen
bewoner(s): Nevin en Bart
soort huis: stadswoning
soort bouw: bestaande bouw
woonoppervlakte: 100 - 150 m²
trefwoorden: kist, wit, keuken, bestaande bouw, 100 tot 150 m2, gezinshuis, wonen in de stad

Stadswoning in Groningen

Nevin en Bart kregen het aanbod hun huis in een rustige Groningse wijk eerst te huren, alvorens tot de koop over te gaan. Het hele blok in de straat kreeg een facelift. Beneden- en bovenwoningen werden samengevoegd en kozijnen, daken en buitenruimtes aangepakt. Maar over de binnenkant mochten de bewoners zelf beslissen. Bart: ‘Omdat we eerst negen maanden huurden voordat we gingen kopen, konden we goed ervaren wat de voor- en nadelen van het huis waren. Zo bleek al snel dat de oude keuken te klein was. Nevin is een geweldige kok, dus droomden we van een ruime woonkeuken. Sinds we hier wonen, zijn we een soort thuisrestaurant gestart voor vrienden en kennissen. Een ideale manier om zo nu en dan uitgebreid te koken en nieuwe mensen uit ons netwerk te ontmoeten. Zoals de keuken nu is, kunnen we onze gasten optimaal ontvangen.’

De een ontwerpt, de ander klust

Bart en Nevin besloten zo veel mogelijk zelf te klussen. ‘Financieel is dat natuurlijk interessant, maar het is vooral erg leuk om te doen. Zelf verbouwen geeft veel voldoening: je hebt alles in eigen hand en daagt jezelf uit nieuwe technieken te ontdekken.’ Hun taakverdeling is duidelijk afgebakend: Nevin ontwerpt en Bart klust. ‘Ik heb veel ideeën voor ons interieur,’ vertelt Nevin. ‘Daar maak ik dan schetsen van.’ Lachend: ‘Dat riep bij Bart in het begin weleens wat weerstand op, zeker als het een moeilijke klus was waarbij bijvoorbeeld de afvoer moest worden omgeleid. Inmiddels heeft hij zo veel ervaring, dat hij nergens meer zijn hand voor omdraait. Juist doordat hij zo handig is, ontstaat er voor mij ruimte om ideeën aan te dragen. Zo hebben we een ideale samenwerkingsmodus gevonden.’

Shoppen in de stijl van

shoppen in stijl van nevin en bart

Bron: vtwonen mei 2013 | Fotografie Jitske Hagens | Styling Cleo Scheulderman

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 30 januari 2016 om 16:47

Hoi,

Ik heb een vraagje, waar komt die groene bank vandaan? Ik ben opzoek naar een groene bank.

Groetjes vief

>

Anoniem op 1 februari 2016 om 08:07

Hi Vivianne, de bank komt bij Montèl vandaan. Helaas weten we niet precies welke bank het is. Misschien kun je bij Montèl informeren om het precieze type te achterhalen? Dat kan via deze link: http://www.montel.nl/contacts Succes!

>

Anoniem op 4 augustus 2014 om 10:11

Hi Eva, je kunt de vloer verven met Floorpaint van Pure & Original. Specifieke kenmerken vindt je op de site: http://www.pure-original.nl/verf_soorten/vloerverf. Ook zou je kunnen kiezen voor een houten vloer van Europees grenen verkrijgbaar bij De Oude Plank. Succes!

>

Anoniem op 3 augustus 2014 om 10:48

Waauw, zo\'n witte vloer willen wij ook. Welke verf en kleur hebben jullie gebruikt en is deze vloer gemakkelijk in onderhoud? Komen er geen gele plekken door aan de noesten? Ik ga volgende week onze vloer schilderen maar ik weet niet goed met welke verf.

>

Anoniem op 19 juni 2014 om 14:47

Hi Jolande, we weten helaas niet het precieze merk van dit tafelkleed. Je zou eens kunnen kijken bij http://www.tafelzeil.com/nl/16-kant waar je een zelfde soort tafellakens kunt vinden. Succes!

>

Anoniem op 19 juni 2014 om 14:44

Hi Martine, de bank komt bij Montèl vandaan. Helaas weten we niet precies welke bank het is. Misschien kun je bij Montèl informeren om het precieze type te achterhalen? Dat kan via deze link: http://www.montel.nl/contacts Succes!

>

Anoniem op 19 juni 2014 om 12:22

De lamp boven het aanrecht, waarkomt ie vandaan (peertje)

>

Anoniem op 17 juni 2014 om 16:44

Ik ben weg van het tafelkleed. Kunnen jullie vertellen waar dat vandaan komt?
Dank hiervoor,
Groetjes, Jolande

>

Anoniem op 17 juni 2014 om 10:56

Waar komt de lamp vandaan boven het aanrecht?

Shop suggesties

Inspiratie suggesties