Nieuwbouwhuis in Ede

Picture this: een nieuwbouwhuis in Ede in de stijl van een herenhuis op een Veluws landgoed, met binnen een bohemien sfeer. Doorsnee kun je het bepaald niet noemen. Da’s precies hoe Nelleke en Alco het graag hebben.

naam: Nelleke en Alco
waar: Ede
bewoner(s): Nelleke en Alco
soort huis: rijtjeswoning
soort bouw: nieuwbouw
woonoppervlakte: 147 m²
trefwoorden: woonkamer, rijtjeswoning, nieuwbouw, 100 tot 150 m2

Echt Nelleke

Ede zelf vindt ze niet inspirerend, maar als Nelleke het carré van het Nieuwe Landgoed betreedt, voelt ze zich meteen omsloten door haar eigen dorpje. Een nieuwbouwwijk met herenhuisgevoel in een groene omgeving aan de rand van het bos. Op dat moment woont ze nog tijdelijk in een oude, vochtige maisonnette in het bos, na een verblijf in India. ‘Reizen, ontwikkelingswerk en je inzetten voor anderen was onze missie. Ik vond het echt fijn in India, maar merkte tegelijk dat ik in Nederland thuishoor. Ik voel me ook een echte Nederlander. Toen we dit huis zagen, wisten we zeker: we blijven voorlopig hier. Het is heerlijk ruim, met vijf slaapkamers. Licht en fris.’

Kennissen en collega’s die bij Nelleke en Alco over de vloer komen, denken vaak dat de inrichting duur en design is. Niets is minder waar. ‘Avond aan avond zoek ik op het net, tot ik iets moois spot tegen een leuk prijsje. Vaak moet ik het dan wel opknappen.’ Naast google-fanaat is ze ook nog creatief denker. Zo heeft ze bijvoorbeeld een gewei aan de muur gehangen, een snoertje besteld, een gloeilamp uitgezocht en zo is weer een unieke ‘Nelleke’ geboren. ‘En naast de bank heb ik, op een standaard die ik op een rommelmarkt vond, een fruitbak van de Hema gemonteerd. Dat iets zó eigen is; daar ben ik best trots op.’

Wit en rust

Op de hele benedenverdieping ligt een witte gietvloer. Die is er niet zonder slag of stoot gekomen. ‘Ik geniet er elke dag van, al heeft dat wel even geduurd. Wij waren proefkonijnen die onder de gietvloer een ondervloer van hars kregen. Op een avond zat ik, uiterst gelukkig op mijn nieuwe bank rond te kijken, zie ik opeens een 
gedeelte van de vloer omhoogkomen! Lang verhaal kort: onze spullen hebben we meerdere keren naar buiten moeten sjouwen, de vloer is drie keer overgegoten. 
Nu is het goed. Een soort van. In ons vorige huis had elke ruimte een andere kleur. Daar waren we zo klaar mee. Nu wilden we wit en rust.

Bron: vtwonen mei 2015 | Styling & Fotografie Jeltje Janmaat | Tekst Els Meyer

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Reacties

>

Anoniem op 28 juli 2015 om 21:08

Ik vindt de kleur van de vloer ook erg mooi en ben benieuwd naar het RAL-nummer. Misschien dat Nelleke ons dit kan en wil vertellen. Alvast bedankt!

>

Anoniem op 14 mei 2015 om 15:42

Wat een eigen smaakvolle sfeer hebben jullie gecreeerd. Ik ga heel binnenkort ook een witte gietvloer laten leggen. De Welke kleur wit hebben jullie ? Ziet er heel mooi uit . Ik dacht nu aan ral 9002 maar die is net wat te grijzig. Dank jullie wel veel pleziet

>

Anoniem op 18 mei 2015 om 08:46

Hoi Hanneke, helaas hebben we geen kleurnummer doorgekregen. RAL 9016 is heel fris wit, maar misschien kun je eens informeren bij een bedrijf dat gietvloeren legt. Zij kunnen je met hun expertise vast helpen aan de juiste kleur. Succes!

>

Anoniem op 29 april 2015 om 12:11

Beste vtwonen,
Is die tweezitsstoel uit dit artikel, dat voor de muur met het kleed staat ook bij jullie te koop? Ik hoor het graag

>

Anoniem op 30 april 2015 om 08:17

Beste Claudia, dit leuke bankje verkopen wij helaas niet in onze shop. De bewoonster heeft dit bankje bij Hutspot weten te scoren: http://www.hutspotamsterdam.com/ Misschien kun je daar eens informeren!

>

Anoniem op 25 april 2015 om 21:41

Het kastje met het vogelkooitje erop vind ik echt een leuke eyecatcher in de kamer. Ook de donkere muur met de mosterdgele gordijnen vind ik gewaagd, maar erg mooi zo bij elkaar. Ook de badkamer met dat natuurhout erg mooi!

>

Anoniem op 21 april 2015 om 19:08

Hoi! Nelleke hier van de binnenkijker. Er staat ;"echt Nelleken. Dat moet zijn Nelleke zonder n aan het eind ;-)). Groetjes!

>

Anoniem op 22 april 2015 om 08:35

Oeps! Aangepast :)

Shop suggesties

Inspiratie suggesties